Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt az ebook...

Miért csinálja ezt az ebook olvasóm és hogyan tudnám orvosolni?

Figyelt kérdés
Vagy rakat ebookom PDF formátumban és két napja beszereztem egy régebbi típusú (Sony Prs-T1) ebook olvasót! Viszont van egy olyan gondom, hogy nem minden pdf olvashstó van amit szépen megjelenít, van amelyik meg nagyon apróbetűs, olvashatatlan. Na most erre megtaláltam azt a megoldást, hogy átkonvertálom epub formátummá, Ez már valamelyest segített, mert sokkal olvashatóbb, viszont olyan hülyén tördeli az oldalakat, van hogy abból áll egy oldal, hogy van egy mondat, aminek a szavai külön sorba vannak szétbontva.. Valaki tud erre megoldástvagy majd megszokom? Köszönöm előre is a válaszokat!
2021. jan. 31. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Az epubjaidat kéne szerkeszteni, de az nagyon macerás. Próbáld meg legálisan megvenni a könyveket, lont azért kerülnek ennyibe, mert sok a munka velük.
2021. jan. 31. 11:26
 2/6 anonim ***** válasza:
pdf-nek is van egy felbontása, ami lehet nem optimális. Elég komolyan belefolyni nem érdemes, lehet egy pdf to pdf konvertálás is segíthet, pl nyomtatni próbálod a pdf-t pdfbe.
2021. jan. 31. 11:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyszerű megoldás nincs, nyilván karakterfelismerő programon (OCR) kell átfuttatni, amelyek egy része a formázást a lehető legelképzelhetetlenebb helyen is elk*ja, mint ahogy te is tapasztalod, és legalább pár hibát mindegyik vét - és amelyik hiba nem jelent helyesírási hibát, azt a helyesírás-ellenőrzők sem ismerik fel. Az ingyenes karakterfelismerők közül amelyeket próbáltam, azok kiábrándítóak. A lektorálás meg lenyomja az olvasási élményt kb a harmadára. Ha szerencsém van, 5 év alatt elfelejtem, és akkor majd elolvasom. :D

Mivel eléggé rákattantam az ebook olvasókra, már pár éve amiket antikvár könyveket vettem, azokat is előbb digitalizálom, és olvasón olvasom, nekem az vált be, hogy nagyobb méretben csinálok belőle pdf-et, akkor az OCR kevesebbet téveszt. De neked, ha készen van már, akkor mindegy. Ja, és én angol nyelvű könyveket olvasok, az ékezet az külön nehézség ezeknek a programoknak.

2021. jan. 31. 11:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezeket a könyveket kaptam, feltételezem az illető sem vette meg, ha így megosztott velem 4 gigányi könyvet. Ezt a pdf to pdf konvertálást hol tudnám csinálni? Resize-olni próbáltam egy oldal segítségével, de ugyanúgy fennáll a hiba.. Azon gondolkodtam hogy az lehet a baj hogy egy oldalon sok szöveg van és ugye a teljes oldalt próbálja az olvasó megjeleníteni, talán ha valahogy meg lehetne vagdosni az oldalakat, az segítene! Ilyet tudok valahol?
2021. jan. 31. 11:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Az nem lehet probléma szerintem, de ha felezni akarod az oldalt, satöbbi, akkor a briss
2021. jan. 31. 11:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Sikerült! Cp1252-es kódolással sokkal szebb konvertálás után! :)
2021. jan. 31. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!