Miért csinálja ezt az ebook olvasóm és hogyan tudnám orvosolni?
Egyszerű megoldás nincs, nyilván karakterfelismerő programon (OCR) kell átfuttatni, amelyek egy része a formázást a lehető legelképzelhetetlenebb helyen is elk*ja, mint ahogy te is tapasztalod, és legalább pár hibát mindegyik vét - és amelyik hiba nem jelent helyesírási hibát, azt a helyesírás-ellenőrzők sem ismerik fel. Az ingyenes karakterfelismerők közül amelyeket próbáltam, azok kiábrándítóak. A lektorálás meg lenyomja az olvasási élményt kb a harmadára. Ha szerencsém van, 5 év alatt elfelejtem, és akkor majd elolvasom. :D
Mivel eléggé rákattantam az ebook olvasókra, már pár éve amiket antikvár könyveket vettem, azokat is előbb digitalizálom, és olvasón olvasom, nekem az vált be, hogy nagyobb méretben csinálok belőle pdf-et, akkor az OCR kevesebbet téveszt. De neked, ha készen van már, akkor mindegy. Ja, és én angol nyelvű könyveket olvasok, az ékezet az külön nehézség ezeknek a programoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!