Egy CD-RW hányszor írható újra? És miket érdemes tárolni rajta?
Folyamatosan változó anyagokat, amelyeket frissíteni kell, projekteket, szakdolgozatot, ... amelyeket időnként menteni kell.
Nem tudom hányszor írható újra, becslések biztos vannak rá, régen valakitől valami ezret hallottam, nem emlékszem ráírták -e a csomagolására a becslést: hányszor írható újra.
A Cd/Dvd elég sokszor újraírható. A gondod nem ezzel lesz, hanem azzal, hogy a ráírt adatokat gyorsan elveszti.
Mellesleg nem tudom nézted-e, de az aliexpress-en kb 10centért kapsz 32 gigás memóriakártyát. ugyan mi a fxszért kellene neked cédékkel vacakolnod????
3-as, mivel sok esetben egy CD jobban használható, mint egy memóriakártya, nem beszélve arról, hogy ott egyszerre veszítesz el 32gb adatot, itt meg csak 700megát ha beüt a gebasz! Nagyon nem mindegy!
Amúgy nem felejti el az adatot, nekem vannak a 2000-es évek elejéről írt cd-im (legalja arita és társai) és tökéletesen olvashatóak róluk az adatok. Sőt tovább megyek, van 1996-ban megírt Sony lemezem, nem is egy, azok is simán visszaolvashatóak (lefogadom sokan közületek nem is éltek még akkor, szóval egy írás 1 óra volt minimum és 50% volt az esély a sikerre, mert rohadtul el tudott szállni az író. Ja és egy író egy havi fizetés körül volt!)
Egy darabig én is azt hittem, jók ezek a lemezek. 2000 óta vannak írott cd-im, úgy évi max 150 db. Aztán tavaly elkente a számat a tény, hogy kb egy tizedük akad, ismétel, lassan jön az eredmény, és a tizednek az ötöde meg egy-két fájlnál végképp megdöglik. Mind Verbatim.
Kíváncsiságból vettem igen olcsó pendrájvot, hármat, hogy kisebb legyen a szállítási költség, szívesen odaadom egy ezresért mindhármat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!