Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy CD-RW hányszor írható...

Egy CD-RW hányszor írható újra? És miket érdemes tárolni rajta?

Figyelt kérdés
Van 30db újraírható CD-m, már kb 20 éve megvannak, de még ki se bontottam őket.
2021. jan. 25. 12:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Folyamatosan változó anyagokat, amelyeket frissíteni kell, projekteket, szakdolgozatot, ... amelyeket időnként menteni kell.

Nem tudom hányszor írható újra, becslések biztos vannak rá, régen valakitől valami ezret hallottam, nem emlékszem ráírták -e a csomagolására a becslést: hányszor írható újra.

2021. jan. 25. 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én adatot tárolok, van 22 éves újraírhatóm is, mind a mai napig olvasható. 50-60 írást kibírnak alapból, de akár 200-at is. Én sötét helyen tartom őket, tokban, így nem károsodnak. Ma már sok olvasó van, ami olvas cd-rw-t-is, akár kocsiban, vagy otthon music center, szóval azért használhatóak ezek rendesen. Vagy csak általános adatot rögzíteni rá, arra is tökéletes, backupnak.
2021. jan. 25. 12:34
 3/11 Lomis84 válasza:
3%

A Cd/Dvd elég sokszor újraírható. A gondod nem ezzel lesz, hanem azzal, hogy a ráírt adatokat gyorsan elveszti.

Mellesleg nem tudom nézted-e, de az aliexpress-en kb 10centért kapsz 32 gigás memóriakártyát. ugyan mi a fxszért kellene neked cédékkel vacakolnod????

2021. jan. 25. 12:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én DVD+RW-t használtam egy időben napi szintű tévéfelvételre. Kb 150 újraírást bírtak ki.
2021. jan. 25. 12:39
 5/11 A kérdező kommentje:
Egyébként Verbatim datalife plus CD-k, az egyik tele van játékokkal. És 20 év alatt nem tüntek el róla XD
2021. jan. 25. 12:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt a memóriakártyát, melyet egyik fentebbi válaszadó írt, biztos nem venném meg. Noname kártya, a rendszerrel el akarja hitetni, hogy 32 Gb kapacitású, aztán ha elkezded másolni az adatokat, a végtelenségig "fér rá", mivel elkezdik a fájlok felülírni egymást. Valójában csak 1 GB-s volt a kártya vagy annyi se.
2021. jan. 25. 12:44
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

3-as, mivel sok esetben egy CD jobban használható, mint egy memóriakártya, nem beszélve arról, hogy ott egyszerre veszítesz el 32gb adatot, itt meg csak 700megát ha beüt a gebasz! Nagyon nem mindegy!

Amúgy nem felejti el az adatot, nekem vannak a 2000-es évek elejéről írt cd-im (legalja arita és társai) és tökéletesen olvashatóak róluk az adatok. Sőt tovább megyek, van 1996-ban megírt Sony lemezem, nem is egy, azok is simán visszaolvashatóak (lefogadom sokan közületek nem is éltek még akkor, szóval egy írás 1 óra volt minimum és 50% volt az esély a sikerre, mert rohadtul el tudott szállni az író. Ja és egy író egy havi fizetés körül volt!)

2021. jan. 25. 12:44
 8/11 Morzsi007 ***** válasza:
Ha 10 centért nem is , de 3 Euro-ért már kapsz az Aliexpressen 32Gb-os memória kártyát, ami működik. Kisebb helyet foglal, könnyebb az adatkezelés és sokkal több minden fér el rajta. Nekem anno a nagy DvD írós korszakomba 4 év után igen sok film olvashatatlanná vált. Arita, Ridata DVD lemezeket használtam.
2021. jan. 25. 13:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Morzsi007 - túl nagy sebességgel írhattál! Max 4x, de inkább 2x és nekem van olyan 8-900 dvd megírva (nem film, hanem adat, fotók, házi videók) és mindegyik olvasható!
2021. jan. 25. 13:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Egy darabig én is azt hittem, jók ezek a lemezek. 2000 óta vannak írott cd-im, úgy évi max 150 db. Aztán tavaly elkente a számat a tény, hogy kb egy tizedük akad, ismétel, lassan jön az eredmény, és a tizednek az ötöde meg egy-két fájlnál végképp megdöglik. Mind Verbatim.

Kíváncsiságból vettem igen olcsó pendrájvot, hármat, hogy kisebb legyen a szállítási költség, szívesen odaadom egy ezresért mindhármat. :D

2021. jan. 26. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!