Hol érdemes személyes adatokat (képeket, videókat) tárolni? Külső winchesteren, pendrive-on, internetes adattárolóban?
Figyelt kérdés
2020. márc. 2. 00:25
1/7 anonim válasza:
A legjobb ár/tárterület aránnyal a merevlemez rendelkezik. Még akkor is, ha több példányban tárolod (ami igen lényeges, a mellett hogy nem ugyanazon fizikai helyen - szobában, épületben - vannak ezek a meghajtók, és hogy időnként ellenőrzöd ezen meghajtók épségét) az állományokat.
A pendrive (SSD, optikai adattároló) se nem olcsóbb, se nem hosszabb élettartamúbb.
Felhőtárhelyen csak titkosítás mellett javasolt tárolni bármit (a multinacionális gigavállalatok - Google, Microsoft, Apple - ugyanis simán kutakodnak az adataidközött) - és nem csak egy szolgáltatónál (mert bármelyik szolgáltatónál beüthet a krach, megszüntetheti a fiókodat akármilyen indokra hivatkozva).
2/7 anonim válasza:
Külső HDD, nagyobb adatmennyiséghez ez a legolcsóbb. De mivel a digitális adat folyamatosan a halál fasszzán billeg, több példányra van szükség, hogy legyen valami adatbiztonság. Amikor karbantartod a másolatokat, bedugod, elvégzed a frissítést, megnézetheted Hdsentinellel és kihúzod amíg nem lesz rá szükség ismét. A felhőtárhelynél érdemes még azt is szem előtt tartani, hogy akár ingyenes, akár fizetős, nem te rendelkezel felette.
3/7 anonim válasza:
A külső hdd-m összeomlott crc hibát nelez a felhő szolgáltatás megszünt, a pentdrive meg elavult és 8x cseréltem burkolatot 2x usb portot rajta. 12 éves immár de működik. Multhéten 2tb adatom veszett el! Döntsd el melyikkel akarsz pórul járni.
4/7 anonim válasza:
Szerintem egyszerre külső HDD-n és felhőben (de rendkívül erősen titkosítva) és olyan felhőben, amely nagy szolgáltató tulajdona, amit felhőről írtak, azzal kapcsolatban maximálisan egyetértek. Bármi történik a szolgáltatással, vagy akárcsak egy pillanatra is megy el a net, onnantól kezdve a távoli tartalmak "megszűntek számodra létezni" amíg ismét lesz net...
5/7 anonim válasza:
Illetve ha leállítják a szolgáltatást akkor is búcsú az ott tárolt tartalmaktól - amennyiben nincs lehetőség mentésre
6/7 anonim válasza:
gyanus vagy nekem, hogy te is bekukucskáltál a felhőmbe, mert farsangkor halálnak öltöztem s megdugtam egy angyalt, igy az a halál faszán billegett egy darabig. nem innen vetted ezt a szöveget?
7/7 anonim válasza:
hogy válaszoljak is, legalább 3 de inkább 5 helyen s ezek legalább 3 féle modon legyenek. és földrajzilag ami nálad van, tehát nem felhő legalább 2 helyen legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!