Miért ad(ott) ki furcsa hangot az asztali optikai lejátszó vízszintes fejmozgató motorja?
Nem annyira fontos, csak úgy érdekel, és írok hozzá egy történetet is. A közepénél kezdem.
...végre rájöttem, hogy a fent említett motor zizeg, méghozzá belül. Minden új fejpozícionálásnál egy széles lecsengési görbén közelítette meg az új pozíciót, és közben retek rossz hangja volt. Folyamatos olvasás közben pedig szépen járt.
Úgyhogy kiszedtem a motort, a hátulján volt két csavar, ami egy szorító lemezt fogott, azt leszedtem, és középről (a rotor mögül?) kiesett egy műanyag korong a belső felén egy zsírozott csapágygolyóval. Mivel nem tudtam mit kezdeni velük tovább, összeraktam.
És jelenleg csendesen, kis mozdulatokkal pozicionál.
Hát, ez nagyon hasznos volt. Most ne kelljen elmondani, mik veszik körül, de ez is egy minőségi BD lejátszó: 3 kg(!), külön nyáklapozott, aranyozott csatik, felső kategóriás hangrendszer, open source firmware, stb. Tehát megvan a szerepe, és kiválóan betölti azt.
Egyébként egyszer én is szétvertem már egy ilyet egy H-gerenda sarkán. De ezt soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!