Jól tudom?Különböző típusú fényforrások,és a fényerőszabályozás lehetősége?
Hagyományos izzó:lehet szabályozni a fényerejüket külső dimmer kapcsoló segítségével
Halogén izzó: lehet szabályozni a fényerejüket külső dimmer kapcsoló segítségével
Fénycsövek:Amennyiben induktív előtéttel vannak szerelve,nem lehet szabályozni a fényerejüket,azonban ha elektronikussal,akkor abban az esetben ha az előtét fel van készítve rá,lehet szabályozni külső dimmer kapcsoló segítségével
Higanygőzlámpák:nem lehet szabályozni a fényerejüket
Nátriumlámpák:fordítva,mint a fénycsöveknél,ha induktív előtéttel vannak szerelve,lehet,ha elektronikussal,nem lehet szabályozni a fényerejüket
Fémhalogénlámpák:ugyanúgy,mint a nátriumlámpáknál,ha induktív előtéttel szereltek,lehet,ha eletronikussal,nem lehet szabályozni a fényerejét
LED lámpák: a tápegységtől függ a fényerő szabályozhatósága.Egyes típusokét nem lehet,míg más típusokét külső dimmerkapcsoló,vagy távirányító,okostelefon alkalmazás segítségével lehet szabályozni.Sőt egyes távirányítós LEDeknek a színhőmérsékletét is lehet szabályozni.
Kevert fényű higanygőzlámpák:nem lehet a fényerejüket szabályozni.
szerintem lehet a vasmagos fénycsövet is, laborban mintha toroid trafóval csináltuk volna. ami nem jelenti azt, hogy gyakorlatban is lehet :)
inkább a dimmelés módja ami érdekes. és nem annyira fekete fehér.
higanygőzt lehet, ha az elektronikus előtét ezt engedni. ge pl. azt mondja lehet
de ha csak nem valami házidogához, kell, vagy érdekel a technológia, nem foglalkoznék vele. elavult. fénycsöves lámpákat is csak a garasoskodó cégvezetők veszik, vagy aki tényleg max. felrak valamit hogy vilàgítson, és olcsó.
a kevert fényű szerintem nem, mert bele van mókolva egy izzószál. és a kettő technológia jelentősen eltér. de ha valaki nagyon akarja, az megoldja hogy lehessen dimmelni.
+ szerintem speciális alkalmazáson/igényen kívül ezeknek már nincs nagyon létjogosultsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!