Ledszalag mindegyik világít fehér színben is, úgy hogy állítható legyen fényerősség is?
Pl ilyen. [link]
Remek az ára is jó. Sokaknál nem írja viszont a fehér színt, és nekem az tetszik amikor fehérrel vagyis világos lila vagy zöld, vagy csak úgy simán fehéren világít. Meg úgy azért az a disco féle váltakozása is bejönne. Ezeket tudják ezek?
Annyira nem vagyok otthon a témában, de van itthon 1-2 RGB LED szalag, és azt kell mondjam, ezek szép fehéret nem tudnak kikeverni. Neked inkább egy RGBW vagy RGBWW szalag lenne jobb, amiben állítólag külön a fehéret is el lehet érni.
Én szeretem a narancsos-pirosas színt, ami elmegy egy nagyon meleg fehérnek, így nekem az RGB is tökéletes 😁
Úgy értem a színek mellé tud simán fehéret, illetve annak fokozatait, illetve fehérrel kevert szín világítást. (Olyasmi, mint a youtubereknél).
Amúgy ezek valóban úgy is világítanak, mint azt videó meg a kép visszaadja?
Nagyon régi álmom egy ilyen, és nem akarok csalódni, meg ilyenek.
Az első válaszoló leírta a lényeget.
Az RGB szalagok is ki tudnak keverni a három alapszínből fehéret.
Sajnos ez nem lesz tökéletesen fehér, inkább "sápadt", fárasztó fehér, mert az így kevert színek spektruma nem egyenletes.
Ahogy javasolták vegyél RGBW szalagot a hozzá tartozó vezérlővel együtt. Abban vannak fehér LED-ek.
Igen, köszönöm szépen a válasz, fáradság miatt nem sikerült értelmezni.
Kell venni hozzá külön trafót? Akinek van ilyenje azt mondta amit hogy adnak az nem biztos, hogy jó hozzá. Ebből mi az igaz?
Kell a LED szalag, egy hozzá való RGB vezérlő és egy tápegység (hálózati adapter, rendszerint 12V-os) és vezetékek.
A LED szalag hosszától és fajtájától függ az áram igénye. Ennek megfelelő vezérlő és adapter szükséges.
Egy ezzel foglalkozó üzletben valószínűleg össze tudják neked rakni a hozzávalókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!