Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ledszalag mindegyik világít...

Ledszalag mindegyik világít fehér színben is, úgy hogy állítható legyen fényerősség is?

Figyelt kérdés

Pl ilyen. [link]

Remek az ára is jó. Sokaknál nem írja viszont a fehér színt, és nekem az tetszik amikor fehérrel vagyis világos lila vagy zöld, vagy csak úgy simán fehéren világít. Meg úgy azért az a disco féle váltakozása is bejönne. Ezeket tudják ezek?

2020. dec. 28. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem vagyok otthon a témában, de van itthon 1-2 RGB LED szalag, és azt kell mondjam, ezek szép fehéret nem tudnak kikeverni. Neked inkább egy RGBW vagy RGBWW szalag lenne jobb, amiben állítólag külön a fehéret is el lehet érni.

Én szeretem a narancsos-pirosas színt, ami elmegy egy nagyon meleg fehérnek, így nekem az RGB is tökéletes 😁

2020. dec. 29. 00:12
 2/6 A kérdező kommentje:

Úgy értem a színek mellé tud simán fehéret, illetve annak fokozatait, illetve fehérrel kevert szín világítást. (Olyasmi, mint a youtubereknél).

Amúgy ezek valóban úgy is világítanak, mint azt videó meg a kép visszaadja?

Nagyon régi álmom egy ilyen, és nem akarok csalódni, meg ilyenek.

2020. dec. 29. 00:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat látszik, h fáradt vagyok. :(
2020. dec. 29. 01:02
 4/6 Szirty ***** válasza:

Az első válaszoló leírta a lényeget.

Az RGB szalagok is ki tudnak keverni a három alapszínből fehéret.

Sajnos ez nem lesz tökéletesen fehér, inkább "sápadt", fárasztó fehér, mert az így kevert színek spektruma nem egyenletes.

Ahogy javasolták vegyél RGBW szalagot a hozzá tartozó vezérlővel együtt. Abban vannak fehér LED-ek.

2020. dec. 29. 11:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm szépen a válasz, fáradság miatt nem sikerült értelmezni.

Kell venni hozzá külön trafót? Akinek van ilyenje azt mondta amit hogy adnak az nem biztos, hogy jó hozzá. Ebből mi az igaz?

2020. dec. 29. 18:10
 6/6 Szirty ***** válasza:

Kell a LED szalag, egy hozzá való RGB vezérlő és egy tápegység (hálózati adapter, rendszerint 12V-os) és vezetékek.

A LED szalag hosszától és fajtájától függ az áram igénye. Ennek megfelelő vezérlő és adapter szükséges.

Egy ezzel foglalkozó üzletben valószínűleg össze tudják neked rakni a hozzávalókat.

2020. dec. 29. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!