Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 2DB 5Méteres RGB led szalag...

2DB 5Méteres RGB led szalag összekötve. Milye tápot kéne hozzá venni?

Figyelt kérdés
rendeltem 2db 5méteres led szalagot. azon a felén ahol be van dugva a konnektrba erősen világít a másik végén viszont már éppen hogy csak világít. esetleg milyen adapter/táp (nem tudom minek nevezzem) kellene hozzá hogy jó legyen mindenhol?

#LED szalag #led adapter
2020. dec. 6. 21:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%

Akármekkora tápot teszel rá ugyenez lesz az eredmény, mert a távolság miatti feszültségesés miatt fog gyengébben világítani a vége.

A megoldás: több helyen kell betáplálni

Az 5 méteresre mindkét oldalára tegyél egy tápot

A 10 méteresre szerintem 3 kellene, mindkét végére és a közepére.

2020. dec. 6. 22:00
 2/13 A kérdező kommentje:
jelenleg 2db 5méteres van összerakva. Akkor ha mind a 2 végére tennék javítana valamit a helyzeten? (amúgy karácsonyi izzónál miért nincs ilyen? :D )
2020. dec. 6. 22:04
 3/13 anonim ***** válasza:

segítene

a fényfüzérek sorba vannak kötve, ott pont az a lényeg, hogy mindegyik fényforráson essen feszültség.

2020. dec. 6. 22:06
 4/13 A kérdező kommentje:
akkor a másik felére is teszek tápot megnézem mi lesz vele a helyzet. amúgy szoba egyik felébe fent megy végig a led szalag. Köszi a segítséget.:)
2020. dec. 6. 22:08
 5/13 anonim ***** válasza:
ok, kíváncsiak vagyunk hogy működik! :)
2020. dec. 6. 22:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Hát ez sajnos nem jött össze. mivel ugyan olyan távvezérlős adapterem van hozzá így azt a felét is külön akarná vezérelni.:/ olyat kéne keresnem amit középre be tudok tenni és onnan megy két felé.
2020. dec. 6. 22:23
 7/13 anonim ***** válasza:
+ és - -t kell bekötni, hogy kapjon elég feszültséget!
2020. dec. 6. 22:32
 8/13 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen fog kelleni a közepébe szerintem úgy lesz az elfogadható.

2020. dec. 6. 22:38
 9/13 anonim ***** válasza:
Hajtsd ketté a led szalagot és úgy próbáld ki hogy mindkét végére ugyanazt kötöd.
2020. dec. 6. 22:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Középen tápláld meg így nem lesz akkora a fényerő csökkenés a vége felé. De az is megoldás, hogy egyik végén megkapja a pozitívat, a másik végén a három kapcsolt negítívat (vörös, zöld, kék) így a ledszalag bármelyik ledjével ugyanannyi vezetősáv kötődik sorba, mert amennyivel közelebb van az egyik végéhez, annyival távolabb van a másiktól. Így egyenletesen közepes fényerőd lesz mindenhol.

Nem tudom hány LED / méter, és hány watt / méter a szalagod. Nekem egy 60 led/m szalag 2 méteres darabja 2 ampert vett fel szabályzás nélkül maximális fényerőn (mindhárom szín direktbe kötve).

Ha ennél kisebb teljesítményű a szalagod, egy ilyen táp elég lehet neki:

[link]

2020. dec. 7. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!