Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A plussz garanciában a műszaki...

A plussz garanciában a műszaki termékeknél némi átverés?

Figyelt kérdés
A gyümölcscentrifugámat szerettem volna garanciálisan javítatni, amit már egyszer javítottak a 3. évben. Most szembesültem vele, hogy a szokásos 2 év garancia lejárta után a plusszban vásárolt garancia /összesen 5 év/, mindössze 1db garanciális javítást jelent. Tehát mivel a 3. évben már javították egyszer, hiába nem járt le az 5 év, már csak pénzért javítják. Én abban a naiv hitben voltam, hogy 5 évig, ha kell,többször is megjavítják a készüléket garanciálisan. Ez az "apró" részletkérdés nem került szóba vásárlásnál.

#Plussz garancia átverés, elhallgatott információk?
2020. dec. 6. 21:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nyers átverés. Persze, írják majd a kommentelők, hogy "te írtad alá, mi a gond?!", valahol jogos is, de erről a részletről szóban is kötelesek lettek volna tájékoztatni.

Az Egyesült Államokban vásároltam anno nyaraláskor mobilt (130 000 forinttal olcsóbb volt!), javasoltak mellé AppleCare+ biztosítást, ha 20x nem mondta el a kislány, hogy évi 2 javítás 2 évig (tehát max összesen 4, de évente legfeljebb 2), akkor egyszersem.

2020. dec. 6. 21:14
 2/3 anonim ***** válasza:

"Én abban a naiv hitben voltam, hogy 5 évig, ha kell,többször is megjavítják a készüléket garanciálisan. "

Szerintem van a szerződésből egy saját kezűleg aláírt példányod, abban le van írva.

Ha nem így van, és csak utólag módosítottak a szabályokon, akkor jogos a reklamációd.

2020. dec. 6. 21:21
 3/3 anonim ***** válasza:

" írják majd a kommentelők, hogy "te írtad alá, mi a gond?!", valahol jogos is,"

S igazuk van.... cselekvőképes ember jognyilatkozatot tett. Mégilyent.

A mindenféle plusz jótállások, garanciák azok már csak ilyen immel-ámmal, forgalmazók által nyújtott garik, biztosítások, és egyéb katyvaszok....

Kis országunkban ez már csak így megy. Fizess, de nem kapsz érte gyakorlatilag semmit.

A naivitásod abban áll, hogy elhitted, hogy egy vacak 10-20 ezres gyümicentrifugával kapcsolatban elhitted, hogy 5 évig ott állnak mögötted és bármi baj van, azonnal ugranak cserélni.

2020. dec. 6. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!