Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Erről a LED-es lámpáról...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

Erről a LED-es lámpáról szeretnék többet tudni, lenne szíves valaki elmondani, hogy pontosan milyen előnyei vannak?

Figyelt kérdés

A konyhabútorban van 3 db süllyesztett LED-es spotlámpa. Azt tudom, hogy milyen. Ebbe is egy db izzó kell?

[link]

2020. dec. 2. 17:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Igen.
2020. dec. 2. 19:30
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érted, hogy a felhasználó által nem cserélhető módon tartalmazza a fényforrást.

Ez a megfogalmazás általában nem azt jelenti hogy ha valaki ért hozzá akkor nem tudja kicserélni, de a szétszedése, és elektronikai jártasság, és némi szerszámzat, műszer, páka és egyebek nélkül otthon nem megoldható.

2020. dec. 2. 20:51
 13/29 A kérdező kommentje:

Értem! Köszönöm szépen!

Úgy látom nem éri megvenni, mert most megvásárolom 2200 ft-ért pár év múlva elromlik, és nekem a javítása többe fog kerülni, mintha vennék egy újat.

2020. dec. 3. 09:15
 14/29 A kérdező kommentje:

Ez a panel olyan lehet, mint a hagyományos izzók helyére becsavarható ún. körte alakú LED-es "izzók"

Remélem jól írtam le.

2020. dec. 3. 09:20
 15/29 A kérdező kommentje:

Mégsem!

Mert azt szerettem volna írni, hogy "belülről", ami nem látható sok kicsi LED "égő" van.

2020. dec. 3. 09:22
 16/29 anonim ***** válasza:

Nem, nem tudsz belecsavarni semmit, van egy lap, amire integrálva vannak a ledek, arra van forrasztva egy kétpólusú kábel, ami az áramot szolgálja.

De ha kiégnek a ledek, akkor a kábelt le kell forrasztani, és a hozzá "megfelelő" lapot ráforrasztani.

2020. dec. 3. 10:02
 17/29 A kérdező kommentje:
Igen, persze, értem. Ezért írtam, hogy el lehet dobni, vagy sok ezer forintért megjavíttatni.
2020. dec. 3. 10:05
 18/29 A kérdező kommentje:
Mivel van egy LED-es "izzó" a lakásomba, a hagyományos égő helyére becsavarva, csak ezt szerettem volna szemléltetni, hogy az biztosan nem javítható.
2020. dec. 3. 10:07
 19/29 A kérdező kommentje:
Persze, nem is akarom, mert azt ki kell cserélni, has kiégnek a LED-es égők.
2020. dec. 3. 10:08
 20/29 anonim ***** válasza:
61%

A ledes égőket nem izzónak hívjuk.

Az izzó szót a hagyományos égőkre értjük, mivel a benne lévő wolfram szál izzik.

A ledes égőkbe nincsen, ami tudna izzadni, ezáltal nem is melegszik annyira

2020. dec. 3. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!