Milyen feszültség megy ki a control boxból az ilyen ledfüzéreknél? 5 / 12?
ahogy látom, elég egységes maga a control box, gondolom, a fesz is egységes. esetleg a led típusából tudható vagy valakinek van ilyen és mérte, hogy milyen feszültség megy ki és milyen típusú/ figyasztású ledek vannak benne?
1,
2,
10
az összes? én eddig olyan verziót láttam csak, hogy 4-esével voltak kötve sorosan, és ezek a 4-es egységek párhuzamosan.
na sebaj, most már megrendeltem mindhárom félét, nem bírom h ne tudjam meg sdaját tapaszutalatból ...
Nézzük sorba:
"Nézd meg jobban a képet."
-Itt van élőben a szalag, én telepítem őket.
"A táp kábelen ott van az a kis púp. Na az az elektronikus törpe feszültségű táp."
-Az egy 4 diódás Graetz híd, és egy kondi.
"Maga a LED nem bírja a 230 Voltot."
-Valóban, ezért van 64 darab sorbakötve belőlük.
"Ott van valahol egy feszültség csökkentő, és áramnem váltó. "
-Jó helyen kapisgálsz, csak még nem láttál ilyet. A feszültség a sorbakötött ledek segítségével osztódik le, az áramkorlát szerepét pedig soronként egy ellenállás tölti be.
"Ugyanis maguk a LEDek csak egyenárammal működnek, az épületekben a földhöz képest 230V. váltó van."
-Éppen ezért rakták rá a púpot, ami egyenirányít, és egy hangyányit simít a hullámosságon.
Itt nincs lehetőség a 12V-os szalaghoz hasonlóan 3 ledenként elvágni, 1 méter egy egység (ami nagy előny a 12V-os rendszerhez képest, az hogy itt két szál végigviszi a tápot függetlenül a szalagtól, és akár 50 méter is működhet egyben, a 12V-os fóliája nem annyira terhelhető, 5 méteren más jelentős a feszültségesés, ettől hosszabban pedig már több helyen kell táplálni ):
Van hogy a korlátozó ellenálást több részre osztják, és elszórják a szalag mentén, ez a hűtés szempotjából is praktikusabb, illetve nem egy nagyobb, hanem több kissebb méretű ellenállás beépítése is könnyebb (A képen 120 voltos szalag van. Felmerült az igény, hogy ne méterenként lehessen vágni, ezt itt úgy oldották meg hogy hármas csoportokban szélesebb szalagra ültették a ledeket. Hogy a 230V-os és a 120-as szalag hosszban ne térjen el egymástól, a 120-as-on párhuzamosítva vannak kettesével a ledek.):
De természetesen igazad van, nem minden led szalag vagy füzér ilyen. Csakhogy a kínaiak napi 24 órában keresik azt, hogy lehetne spórolni a költségeken.
A mosógépekben speciel már olyan soros táp ic van, hogy trafó nélkül, 230V táppal megy és a kimenetén ad 5 vagy 12 voltot:
Ezzel nem azt mondom hogy nincs szabadtéren is használható, biztonságos cucc, hanem azt, hogy nem mind arany ami fénylik. Oda kell figyelni, a kínai ördög nem alszik.
És mivel aki várásol, elsősorban az árcédula alapján tájékozódik, kész is a csapda, amibe 10-ből 9 ember besétál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!