Hogyan tudnék egy oszlopból álló függőleges led sort csinálni? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Az áramkör lényege az lenne, hogy hang hatására villanak fel a ledek lentről felfelé. Úgy képzelem el, hogy pl a monitor oldalára felerősíteni és az alsó ledek zöldek, felette sárgák, aztán legfelül pirosak lennének. Valaki tud adni ötletet, vagy esetleg egy linket ahol ez, vagy valami hasonló le van írva? Olyan is érdekelne esetleg, hogy két darab 7 szegmenses kijelzőn kimutatni hogy hány százalékon dolgozik a CPU, de gondolom ez bonyolultabb lenne :) Kezdő hobbielektronikus vagyok, de érdekel a dolog. Előre is köszi a válaszokat!2010. aug. 11. 02:43
1/4 anonim válasza:
Ezt nem tudom. De nekem erről az ugrik be, hogy régen, jó 20 évvel ezelőtt volt egy ilyen magnó, amiben volt egy 5-6 ledből álló pont ugyan így működő, ugyan ilyen színekből álló sora.
2/4 LASFASF válasza:
Ezt hívják VU meternek. Magyarul kivezérlés jelzőnek. Legtöbb erősítőben mái napig van, régebbiekben is, de ott általában analog. Értesz az elektronikához? Van kapcsolási rajzod? Egyébként a ledek elhelyezése csak kreativitás kérdése...
3/4 anonim válasza:
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2010. aug. 12. 02:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!