Ezek a 12V / 5A ledszalagok tényleg használhatatlanok a felmelegedés miatt?
azt hallottam, akik rendeltek, hogy még ha mindkét végét is megtáplálják, akkor is az eleje felforrósodik nagyon, a de aztán 2m-rel arrébb meg már alig jut áram.
ez igaz vagy sem? és ha igaz, létezik olyan típus, aminél nincs ez a felforrósodás? mert ez pl 5A, de látok 5m-est kisebb ledekkel és 1A fogyasztással is. most akkor hogy van ez?
A fizika nem tudja meghazutolni önmagát.
A led melegszik.
Ha jót akarsz, ne a kukában tudkálj.
Ha meg olcsó sz@rt akarsz, akkor ne várj tőle sokat.
Én vettem régebben sok ilyet amit beliknkeltél, álltában is tönkrement hogy nem volt használva.
Amit boltba vettem, azok kifogástalanok (ami pedig nem jó, a blokkal kicseréltethető).
Választhatsz melyiket szeretnéd.
Attól hogy eleve olyan ledeket raknak rá, ami hulladék.
Kb. 10 éve csináltam egy szobát, fél évet bírtak az ilyen ebay féle ledek (a tulaj vette). a harmadik komplett csere után, mikor az is tönkrement, mondtam hogy ne sz@rozzon, meg kell venni a boltban a rendes cuccot, gari van rá, ha bekrepál kicserélik, stb.
Megvette, felraktam. 8 éve kifogástalan.
Az ebay-es csak alu led profilba rakva jó.
A másik meg az, hogy a vezetősáv amit a gagyi szalagba raknak, fogja a mágnes.
A fém szalag nem hűt és nem vezet úgy mint a réz.
Amúgy ugyanúgy néz ki és jó vételnek tűnik negyed áron.
Ennyi.
hát nemtom, én a boltokban is detto azt látom, amit ebayen, de ha esetleg tudsz pontos típust, megnézném.
nekem akkor szálltak el hamar, ha a feszt nem szabályoztam le. de mióta fixen tettem elé egy 11,5 V-ot adó DC-DC buckot, azóta nincs gond, csak az a nem mindegy h miylen ledek vannak, mert tényleg ahogy nézem az 1 és 5A között bárhjol tud lenni a fogyasztás (5m-re vetítve).
alu led profil? milyen mágnes? a vezetősáv réz ennek is. a hűtésével viszont tényleg baj van. azaz az nincs neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!