Van 2db 18650 akkum az egyik 2000mAh a másik 2600mAh hogyha egyszere a kettőt párhuzamosan tőltöm akkor lesz valami baja?
Figyelt kérdés
Edig mindig kűlön tőltötem2020. okt. 19. 22:34
1/5 anonim válasza:
1x-2x nem
de folyamatos használat esetén illik egy BMS-t bekötni, vagy külön-külün tölteni őket.
2/5 anonim válasza:
Parhuzamos kapcsolasnal nem lesz bajuk. Parhuzamosan nyugodtan lehet kotni a kulonbozo kapacitasu cellakat, mert ilyenkor nem tudnak mast tenni, mint egyszerre kisulni es toltodni. Legfeljebb arra kell vigyazni, hogy az elso osszekapcsolaskor, a ket cella kozott ne legyen nagy feszultsegelteres. Tehat mondjuk 0.5 voltnal kisebb legyen a feszultsegkulonbseg, kulonben tul nagy toltoaram indulhat meg a kimerultebb cella fele. Aztan mar ugyis kiegyenlitik egymast.
Sorosan nem lehetne kotni, legfeljebb csak cellankenti figyelo aramkorrel.
4/5 Morzsi007 válasza:
Utolsónak. Szerintem soros kötés esetén gondolta a BMS-t az első.
A kérdező leírta, hogy “párhuzamosan töltöm”.
5/5 Szirty válasza:
Lehet hogy ezt gondolta, de nem írta le. Így viszont a témához szorosan kapcsolódónak feltételeztem a hozzászólást, vagyis a kérdező leírása szerinti párhuzamos kötésre vonatkoztatva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!