Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy nagy áramerősségű trafót...

Egy nagy áramerősségű trafót /30/40A/ rá tehetek olyan elektronikai áramkörre, ami pl, csak 10-20A-t tud de a fesz az egyezik?

Figyelt kérdés

2020. okt. 14. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:
kérdés mennyi Ampert szeretnél kinyerni a rendszerből?
2020. okt. 14. 19:07
 2/7 A kérdező kommentje:
20A-t kb.
2020. okt. 14. 19:11
 3/7 anonim ***** válasza:
akkor semmi probléma
2020. okt. 14. 19:14
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez pl: [link]

Erre: [link]

(de van egy ebből is: [link] )

2020. okt. 14. 19:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdés: melyik eszközödtől kívánsz búcsúzni?

A transzformátor igaz tud 40A-t, de transzformálni Csak váltakozóáramot (AC)lehet alapesetben.

A 2. link eszköze 10-30V egyenáramot tud fogadni (DC)

A 3. link eszköze rohadt becsapós, mert 220V-ot sugall, hogy egyen vagy váltó arról nem "esik" szó.

Ránézve a panelre, ha erre kötsz 220V-ot (azaz kb. a hálózatot), azt szilveszterkor tedd, Te leszel a tüzijátékkal a király.

Alant a műszaki adatoknál már ez van: Power Supply: 13.8V-14.8V

Gondold meg Szilveszterig...

2020. okt. 14. 19:33
 6/7 A kérdező kommentje:

A 3. panel az egy valós töltőt kapcsol rá, aminek a 230-as részét vezérli.

Miután feltöltötte azt lekapcsolja, és maga az aksiról veszi a feszültséget a további "töltéshez".

Az első kithez a grétz megvan, tovább transzformálni meg nem akarom a 12V-ot. A 2. panel végül is univerzális.

2020. okt. 15. 03:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Így is meg lehet csinálni, meg másképp is.

[link]

Ahogy én: vettem egy 10A-es DC power supplyt, 12V-os.

Kapott egy V-A mérőt,ezzel van kiegészítve az a tápegység.

Be lehet állítani 14.4 V-ot.

Maga a táp nem igazán jól látható, de az Ebay csurig van vele, én még 3e-ért vettem, a V/A mérő úgy 1200.

Van egyébként 20A-es változatom is itthon.

Hogy működik: első körben rácsipeszelek az akkura, látom az aktuális feszültséget (most egy LiIon akkut), aztán bekapcsolom a tápot, rögtön látom a töltőáramot.

Ezt így bármeddig rajtahagyhatom. Miért? Az autóban mennyit is kap a generátortól. 14,4V. Meddig? Bármeddig, nem? Lesz baja? Miért, az autóban lesz?

Ha kíváncsi vagy, időnként lekapcsolhatod a töltőt, a voltmérő mutatja, hol tart.

2020. okt. 15. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!