Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Melyik digitális rajzpadot...

Melyik digitális rajzpadot érdemes megvenni animáció készítéshez egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel az animáció, de nem ismerem ezeket a kütyüket hozzá hogy melyik a jó, melyiket érdemes megvenni?! Jelenleg kézzel rajzolgatok, de érdekelne hogy milyen egy ilyen digitális rajztáblán az animálás🙂

A válaszokat előre is köszönöm 🙂

2020. okt. 13. 22:11
1 2
 1/11 anonim válasza:
Kezdéshez szerintem bármilyen működő jó amit akár hasznosan is vehetsz. Mondjuk én kihisztiztem magamnak egy wacom intuos manga s-t asszem annyira már az sem drága. Arra tőkéletes bármelyik hogy kipróbáld hogy szeretni fogid e azt egyántalán hogy nem ott rajzolsz ahol látsz. Nekem nem is jött be ez a megoldás
2020. okt. 13. 22:33
 2/11 Morzsi007 ***** válasza:
Nem olcsó, de én ipadben gondolkodnék, a sima is jó, ami támogatja az apple pencil-t (2018-tól) nem kell pro változat . Azt látod, amit rajzolsz, nem olyan mint a Wacom táblák. Nem kell hozzá más csak egy ceruza. (Apple pencil). Ezt az eszközt másra is tudod használni, ha mégsem felel meg, eladod.
2020. okt. 14. 07:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A Wacom Intuos egy nagyon jó és népszerű választás, szívvel ajánlom. Engem speciel abszolút nem zavar, hogy a monitort kell nézni és nem a felületet, amin a ceruza mozog. Persze szokni kell a használatát, de ha ezen túl lendülsz, akkor egy remek készülék van a birtokodban. A Wacom igaz, hogy drágább kategória, de cserébe minőségi, más márkát én nem is ajánlok, elég zsákbamacska: vagy jól jársz, vagy nem.
2020. okt. 14. 07:39
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
+1 a Wacom Intuos-hoz, főleg, amilyen árban van. Engem egy percig sem zavart, hogy nincs saját képernyőfelülete, amin a rajz megjelenik, hamar megszokható. Ha belegondolsz, kézi rajzolásnál sem a kezedet figyeled, hanem a készülő rajzot (ahogy gépelésnél sem a billentyűt, vezetésnél a kormányt stb.).
2020. okt. 14. 09:25
 5/11 A kérdező kommentje:

Értem! Esetleg a grafikus tabletekről tudtok valamit? Azok nem jobbak? Csak mert ott azt nézed ahogy rajzolsz vagy hogyis fogalmazzak😁 vagy jobb az egészet a digit rajztáblán laptoppal? Animációs program közül kezdésnek melyiket ajánlanátok?

Köszönöm az eddigi válaszokat🙂

2020. okt. 14. 13:53
 6/11 Morzsi007 ***** válasza:
Milyen grafikus tabletre gondolsz?
2020. okt. 14. 14:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok. Erről igazából elég megosztó véleményt fogsz kapni, mindenki másra esküszik. A grafikusképernyővel rendelkező táblák számítanak igazán professzionálisnak (YouTube-on kb. minden profinál ilyet látni), de személyszerint nekem nem tetszett.

Ismerősömnek van Wacom Cyntiq tabletje, amit használtam is, de szerintem ormótlan nagy és hamar felmelegszik, ami engem zavart. Például én szeretem hordozgatni magammal, és az is előny, hogy kis helyen, kényelmesen elfér a billentyű mellett. De persze azt is látom, hogy miért annyira népszerű, nem akarom leszólni a grafikus megjelenítést sem.

Program terén ingyenesből nem sok jót tudok mondani sajnos. Úgy hallottam, hogy a Krita tud animációt is, ha ez igaz, akkor egy fantasztikus választásnak tartanám, mert önmagában egy remek rajzprogram. Ha mégsem tud animációt, akkor Pencil (kicsit gyenge, de kezdésnek nem rossz) vagy Adobe Flash, bár ebből, ami ingyenes, az feltehetően elég régi és kissé talán elavult is.

Ha úgy van, próbálkozhatsz Blenderrel is. 3d-s program, de újabban igen sokat újítottak a 2d-s részlegen, és egészen jó lett. Ha Google-be beütöd, hogy "Blender Hero", na azt ezzel a programmal csinálták.

2020. okt. 14. 14:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Vagx még az OpenToonz jutott eszembe, de arról semmit nem tudok, azt se, hogy jó-e.
2020. okt. 14. 14:55
 9/11 A kérdező kommentje:
A flashről én is hallottam hogy újabban sokan használják, de az gondolom csak laptoppal működik?! Van laptop is de szegénykém nagyon régi, nem tudom hogy futna e rajta a flash😬 Tehát akkor ha összegzem akkor jobb lenne egy rajzpad laptoppal?
2020. okt. 15. 09:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, a Flash csak úgy működik. A laptopot nem tudom, mennyire lehet megúszni, valaki említett IPadet, de az olyan grafikus megjelenítővel rendelkező táblákat, mint a Wacom Cintiq szintén géphez kell csatlakoztatni USB-vel, úgyhogy ezekhez is kellene laptop/PC.
2020. okt. 15. 15:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!