Miért viselkedik úgy mintha normál izzó lenne?
Tönkrement a szobámban a Tescós Led égő (lámpa? izzó? ) ami majdnem 3 évet kibírt. Helyette vásároltam egy filament Tungsram led égőt. Az előző égő teljesen egyenletesen világított , nem pislogott ha például a hűtő vagy valami más bekapcsolt és az egy pillanatra nagy áramot vett fel a hálózatból.
Az új filament led égőm viszont ha egy pillanatnyi feszültségesés van a hálózaton egy pillanatra lecsökken a fényereje.
Tudtommal a led égőben lévő elektronikának a feszültségesést kompenzálnia kellene és nem volna szabad pislognia.
Hibás a led égő?
1-es-
De csak három napja? Három nappal ezelőtt cseréltem a szobámba a led égőt - eddig nem pislogott. Ha tényleg a kábelek lenének a hibásak a többi helyiségben miért nem pislognak a ledek ha a hűtő vagy más hirtelen nagy áramot felvevő berendezés bekapcsol? Az összes helyiségben led égők vannak. Egy sem pislog.
Nem támadtalak le de szerintem nem a kábelekkel van a baj.
Lehet, hogy a led égő egyszerűen csak ilyen.
Eszembe jutott egy dolog. A konyhában lévő led égőt ami Philips és nem filament kicserélem a szobaival. Ha így is pislog a filament Tungsram égőm és a Philips nem akkor a Tungsram filament egyszerűen csak ilyen és kész.
Tegyél bele egy hagyományos izzókörtét. Az jobban terheli a hálózatot és ha kontaktos valami, akkor az jobban mutatja (a villanyászok is ezért használnak próbalámpát)
Nem a kérdésre válaszolva, csak egy tanmese: fater tanyáján egy viharban leszakadt az oszlopon a sodrony, csak a fázis ment be. Sokáig észre sem vette, mert a villanyórás földeléssel a ledes körtékre jutott kb. 150-180 V, és annyiból még tudták magukat stabilizálni (Tungsram vagy Philips volt)
Megcseréltem a lámpákat. A Tungsram a konyhában ugyanúgy "észreveszi" a pillanatnyi feszültségesést a hűtő bekapcsolásakor (pislog) a Philips stabilan pislogás nélkül világít.
A Tungsram ilyen - pislog - de ez nem gond. Remélem, hogy ez is kibír legalább 3 évet mint az előző Tesco márkájú lámpa.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!