Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezt a kapcsolást...

Hogyan lehet ezt a kapcsolást megcsinálni?

Figyelt kérdés
Adott két izzó és egy olyan kapcsolórendeszer amivel a két izzót úgy tudom kapcsolni hogy hol sorosan legyen, hol párhuzamosan legyenek egymással kapcsolva. Hogyan lehetne ezt megcsinálni?
2020. szept. 17. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

keress rá a MÁV V43 mozdony vontatómotor szellőzők kapcsolására.

Ott konkrétan úgy van megoldva, hogy nyáron párhuzamosan, télen sorba vannak kötve annak érdekében hogy télen kevesebb hűtést kapjanak. :

2020. szept. 17. 20:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Kell két kapcsoló. Az egyik egy egyszerű egyáramkörös, amivel az egészet ki / be kapcsolod. Ha ez hálózatról működik, akkor legyen ez is kétáramkörös.

Kell még egy dupla váltóérintkezős kapcsoló. Ha ez a kapcsoló három állású, akkor elmaradhat a ki/be kapcsoló (ha ez középen semmit nem kapcsol sehova)

A Ki/be kapcsoló után az egyik izzó egyik pontja betáp egyik ágára van kötve, a másik izzó egyik pontja a betáp másik ágára.

Az izzók másik pontjai a váltókapcsoló váltóérintkezőire vannak kötve. Össze kell kötni az egyik állásban zárt egyik érintkezőt a másik váltóérintkezővel (ez végzi a sorbakötést), a másik állásban a maradék szabadon maradt egy-egy érintkezőt a betápok másik ágára kell kötni, mint ahova a hozzá tartozó izzó másik vége kötve van.

Leírva sokkal macerásabb, mint lerajzolva, pofonegyszerű, hidd el.

2020. szept. 17. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Itt van két kapcsolás, a felső a 2-es hozzászóló leírása szerinti:

[link]

2-es, azért nézd meg, így gondoltad-e.

2020. szept. 17. 23:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat elnézve az ábrát sose jöttem volna rá magamtól.
2020. szept. 18. 07:45
 5/7 anonim ***** válasza:

#3, igen így. Viszont köszi a megosztó oldalt, eddig nem ismertem.

Lusta voltam rajzolgatni, inkább elmeséltem :)

2020. szept. 18. 09:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Dupla váltóérintkezős kapcsoló alatt ezt értitek? [link]
2020. szept. 19. 17:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem, elég egy ilyen:

[link]

2020. szept. 19. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!