Egyetemen tudnám helyettesíteni a laptopot egy jó minőségű tablettel?
Pázmányra készülök mérnökinfóra vagy bionikára, tehát elég sokat fogok programozni.
Emelett videóvágásra és jegyzetelésre használnám. Mindenképp fontos lenne, hogy digitálisan tudjam írni, rendezni a jegyzeteimet.
Kérdéseim:
Pázmány ITK-n támogatják a digitális jegyzetelést?
A fentebb említett feladatokra elég lesz egy jó minőségű tablett? (Vagy inkább vegyek egy középkategóriás tabletet csak jegyzetelésre és egy középkategóriás laptopot vágáshoz és programozáshoz)
Ha a tabletet választom számolnom kell + külső tárhellyel?
(Nyilván csak olyan tablet jönne szóba amihez lehet egeret és billentyűzetet kötni)
Köszi a válaszokat! Tényleg informatívak!
Akkor maradok a tablet + windows-os laptop kombónál.
A Microsoft Go2 ára elég barátinak tűnik (de olcsóbbat is elfogadnék, ha van laptop, tablett tényleg csak jegyzeteléshez kéne), lapotopra 300 000 Ft körüli összeget áldoznék.
Mindenki azt csinál, amit akar. :) Én 10 perc múlva biztosan a sarokbavágnám a tabletet, ha azon kéne jegyzetelni. Igaz, hogy a laptopot is. :D Sokat jártam értekezletekre, ahol valóban folyt komoly "jegyzetelés", jegyzőkönyvírás, még a tartása is más annak, aki laptopon jegyzetel, nem pedig a legkevésbé antiergonomikus PC billentyűzeten.
És nincs egy szimbólum, egy fazorábra, egy emeletes tört három köbgyökkel, nagy szumma alsó- és felső indexel, amiknél a tablet csak bocsánatkérően néz?
Ilyen árkategóriában nézz gamer PC-t. Oké, esztétikailag szerintem brutál rondák (de ízlések és pofonok) viszont proci+videókártya az jó benne.
Vagy ha nem elvárás hogy bolti legyen, akkor a hardveraprón érdemes keresgélni. Pl: [link] egy ilyen mindenre elég.
Én megjártam a bionikát és a mérnökinfót is a Pázmányon. Gép nyilvánvalóan kell. Azért jobb a laptop, mint egy asztali gép, mert tudjátok szünetekben együtt írni a házit, vagy ha valami nem megy, akkor azt meg tudod mutatni a tanárnak, mert sokszor környezetspecifikus elakadások vannak. Vagy akár saját gépen dolgozol órán a benti gépek helyett. Kényelmesebb saját gépen, ugyanakkor én igyekeztem az iskolai gépeken dolgozni, hogy addig se a sajátomat amortizáljam, és hogy ne kelljen minden hülye kis programot feltennem a gépemre. Ha már van asztali géped, szerintem akkor is jól jön egy laptop, ha belefér.
Ami a jegyzetelést illeti: Nálunk senki nem jegyzetelt laptopon. A jegyzetelésre alkalmatlan egy mezei laptop. Aki előtt gép van, az játszik vagy házit ír.
Egy tablet pedig semmire nem jó, nálunk nem is használt senki. Ez szerintem jellemző informatikus körökben. Ha jegyzetelni mindenképp digitálisan akarsz, akkor is azt mondanám, próbálj meg pár hétig füzetbe írni, aztán ha még mindig úgy gondolod, jobb lenne digitálisan, csak akkor vegyél hozzá eszközt. Egyébként én a vége felé már nem is jegyzeteltem, mert van egy csomó diasor, jegyzet, könyv, tök felesleges duplikálni ezeket. Ezekben lehet digitálisan keresni, ha kell. De pl. volt olyan óra, ahol a diasort megkaptuk kinyomtatva, arra lehetett jegyzetelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!