Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egyetemen tudnám helyettesíten...

Egyetemen tudnám helyettesíteni a laptopot egy jó minőségű tablettel?

Figyelt kérdés

Pázmányra készülök mérnökinfóra vagy bionikára, tehát elég sokat fogok programozni.

Emelett videóvágásra és jegyzetelésre használnám. Mindenképp fontos lenne, hogy digitálisan tudjam írni, rendezni a jegyzeteimet.

Kérdéseim:

Pázmány ITK-n támogatják a digitális jegyzetelést?

A fentebb említett feladatokra elég lesz egy jó minőségű tablett? (Vagy inkább vegyek egy középkategóriás tabletet csak jegyzetelésre és egy középkategóriás laptopot vágáshoz és programozáshoz)

Ha a tabletet választom számolnom kell + külső tárhellyel?

(Nyilván csak olyan tablet jönne szóba amihez lehet egeret és billentyűzetet kötni)

2020. szept. 15. 09:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Pázmánnyal nincs személyes tapasztalatom, de miért ne lehetne? Ez nem középiskola, itt a tanár leadja az órát, ha itt vagy ott vagy, ha jegyzetelsz jegyzetelsz, a te dolgod biztosra menni hogy átmész a vizsgán. Tablettel könnyebb lenne órára járni és jegyzetelni. Programozni nem tudom mennyire jó rajta.
2020. szept. 15. 10:40
 2/15 anonim ***** válasza:
10%
Papír,ceruza már nem divat? 90-ben végeztem a Pázmányon ?
2020. szept. 15. 11:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
#2 van akinek az kényelmes, én is a papír-toll kombót részesítettem előnyben. Van akinek a digitális jegyzetelés fekszik jobban. Még szerencse hogy lehet választani
2020. szept. 15. 11:34
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

Mérnökinfóra és bionikára nem értelmes választás a tablet. Teljes értékű windows és/vagy Linux kell. Jegyzeteléshez oké a tablet, de programozáshoz, modellezéshez, bármi máshoz laptop kell.

MacBookot csak akkor vegyél ha pakolsz rá windowst is. De akkor már jobban megéri egy windows-os gép kevesebb pénzért nagyobb teljesítményért.

2020. szept. 15. 11:37
 5/15 Morzsi007 ***** válasza:
39%
4-es Miért ragaszkodsz ennyire a windowshoz ? Macre is vannak programok, stabilabban is futnak. Modellezés, ha komoly munkáról beszélünk még laptopon is körülményesebb, mint asztali gépen, de kinek mi.
2020. szept. 15. 12:15
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

#4-essel értek egyet, Pázmányon végeztem tavasszal.

Azért ragaszkodik ennyire a Windows-hoz, mert alapvetően azt használják az egyetemen, az ahhoz való programok szükségesek.

Pl én volt, hogy Eclipse-ben csináltam kódot, és visszadobta a tanár, hogy ezt nem tudja elfogadni, írjam át másik IDE-be.

2020. szept. 15. 12:51
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Informatika szakon kell teljes értékű x86 PC, hogy aztán Windowst, Linuxot vagy OSX-et használsz, az már részletkérdés. Emellett akár jegyzetelhetsz tablettel, de laptop helyett tabletet ne vegyél.
2020. szept. 15. 13:01
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

6:

Nem ott tanultam, hanem egy másik egyetemen, ott inkább Linuxot preferálták, de senkit nem érdekelt, hogy a hallgatók mit használnak. Feltétlenül Visual Studio-ban kellett neki a projekt? Egyébként MSDNAA-n mindenki kap Windows és VS hallgatói licenszet, úgyhogy tök mindegy mi az alap oprendszered, virtualizálsz vagy másik partícióra ráteszed a Windows-t, ha kell.

2020. szept. 15. 13:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok

Csak azért ragaszkodom a windowshoz vagy linuxhoz, mert természettudományos/műszaki/infós képzéseken erősen ez a két oprendszer dominál.

Semmi bajom a macOS-sel. A legjobb oprendszer egy átlag felhasználónak vagy kreatív munkásnak (videós, photoshop, stb.) Viszont műszaki szoftverekből a legtöbbet nem is (vagy módosítottan) implementálják macOS-re, így ha Apple gépet veszel akkor is kényszerből kell feltenni a Windowst. Akkor meg gyakorlatilag feleslegesen vettél méregdrágán Apple gépet, ha az egyetem 90%-hoz használhatatlan az oprendszer. Persze lehet particionálni, virtualizálni ez tény. De akkor már kellene a minimum 16GB RAM, meg 500GB (vagy 1TB) SSD is, ami erősen megemeli az árakat.

Egyetemre sima "mezei" windows PC, aztán majd később mehetnek az Apple cuccok is ha pl macOS-re szeretnél fejleszteni.

Mekkora kereted van a gépre? Videóvágás miatt a GPU az nagyon meg tudja dobni az árakat. Meg ugye akkor már nem elég az U szériás proci, csak kellene egy H.

2020. szept. 15. 14:31
 10/15 anonim ***** válasza:
53%
Vegyél Surface Go-t (vagy Pro-t), az jó kompromisszumnak tűnik. Én is Windows-os tabletet használok. Nyilván a Go elég gyenge és kisebb, de olcsóbb (mondjuk így is túl van árazva szerintem). Vagy vehetsz pl. kihajtható érintőtollas notebookot, pl. Lenovo C340-et.
2020. szept. 15. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!