Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az elektroncsövek úgy is...

Az elektroncsövek úgy is tönkremennek ha nem használják őket?

Figyelt kérdés
Tényleg igaz, hogy az elektroncső akkor is tönkremegy ha az nincs használva?

2020. szept. 14. 21:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%

„Az elektroncsövek fokozatosan elvesztik emittáló képességüket abban az esetben is ha nincsenek használatban.”

Kérdező, honnan vetted ezt a választ?

Hát jó, ha nincs indoklás és magyarázat, akkor ez azt jelenti, hogy az elektronikában nagyon jártas kérdező egyáltalán nem ért az elektroncsövekhez.

2020. szept. 17. 21:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Kicsit körbenéztem és sehol nem találom ezt az állítást, és őszintén megmondva a fizikai okát sem látom. Amit találtam, hogy valaki találált 1920 környékéből származó bontatlan csomagolásban lévő csöveket és kipróbálta és kifogástalanul üzemelnek.
2020. szept. 18. 13:20
 13/15 anonim ***** válasza:
66%

9-10-11 vagyok

Teljesen igazad van. Ha az elektroncső nincs üzemben, akkor a katódból nem lépnek ki elektronok, így mitől gyengülne a katód emisszió képessége?

Látod, a nagy tudású kérdező "barátunk" azóta sem válaszolt, nem tudja megindokolni a téves állítását.

2020. szept. 18. 13:32
 14/15 anonim ***** válasza:
58%
Egyet el tudok képzelni, hogy vákuumban párolog (szublimál) az anyag. De ami cikkeket most erről találtam ezt a jelenséget csak magasabb hőmérsékleten tudták kimutatni jellemzően 800 C fok felett. Szobahőmérsékleten nem találtam adatot a párolgási sebességre. Ezért nem nagyon látok sehol adatot ami magyarázná az emisszió vesztést nem használt cső esetén.
2020. szept. 18. 13:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Használt csöveknél szokott gond lenni hosszabb ideig tartó állás után.
2020. okt. 20. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!