Végleg elrontottam a tévét?
Van egy Hunday CRT tévénk amin egyik napról a másikra a képernyő közepén egy világító csík jelent meg a képernyő többi része teljesen sötét maradt. Levetem a hátlapját és találtam egy púpos kondenzátort. A kondenzátort kicseréltem egy ugyanolyanra (100V / 10 mikrofarad) - egy régi panelről szedtem le.
De véletlenül fordítva raktam bele emiatt a kondi szétdurrant. Most már viszont se kép se hang. Olyan mintha be sem lenne dugva a hálózatba, a biztosítékot megnéztem az jó.
Meg lehet még javítani?
Mit fog mondani a szerelő a kontárkodásom miatt?
"Képernyő közepén", de ismerős ez a rész, laikusok soha nem mondják a lényeget: vízszintesen vagy függőlegesen?
Pedig nagyon nem mindegy, a hiba szempontjából.
Most már többlet kárt is okoztál, valószínűleg nem fog elindulni egy kondicserétől, de megpróbálhatod.
Vagy hagyd így, az a biztos, majd megoldják, ha meg tudtok egyezni a költségekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!