Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a különbség az "mA" és "A"...

Mi a különbség az "mA" és "A" között?

Figyelt kérdés

Kimeneti feszültség: max 12 V / 500 mA

Indulási segédáram: max 900 A

Ez mit jelent pontosan?

1 A = 1000 mA (milliamper) de akkor 900 A az nem 900.000 mA lenne?

Valaki segítsen már mert nem értem a dolgot.

2020. szept. 2. 13:57
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nekem ez totál homály.

Most akkor melyik a fontosabb az Amper vagy a mAh?

2020. szept. 2. 15:57
 12/24 Szervizmérnök úr ***** válasza:
89%

Oda van írva, hogy tartalmaz egy akkut: 12V / 17Ah

Az a kis akku 900 A áramot csak nagyon rövid idejű csúcsban bír leadni.

Nem a hálózatról veszi fel.

Egyébként tipikusan az a kérdés, ami önmagában érthetetlen, a kontextus ismerete nélkül.

Csak a 3. válaszban adod meg az információt, amitől értelmezhetővé válik.

De ez gyakori jelenség ezen az oldalon, illetve általános laikus szokás. Azt hiszitek, félinformációk alapján is lehet válaszolni.

2020. szept. 2. 16:04
 13/24 A kérdező kommentje:

Nem értek hozzá sajnos.

A kérdésem az lenne, hogy ez a készülék elég-e egy lemerült átlagos autó bebikázására vagy ez semmire se jó a kis akkumulátora miatt?

2020. szept. 2. 16:07
 14/24 Szervizmérnök úr ***** válasza:

11:

Már kevered, eddig csak A és mA szerepelt a kérdésben. Ez az áramerősség egysége.

A "milli" megkérdezése ezen belül már vicckategória. Mi a különbség a méter és a milliméter között?

----------------------------

Külön téma az Ah vagy mAh, ami a töltésmennyiség egysége.

A "milli" megkérdezése ezen belül már vicckategória.

2020. szept. 2. 16:09
 15/24 A kérdező kommentje:
Semennyire nem értek hozzá. Valaki azt mondja mér meg nekem, hogy most ezzel be lehet bikázni egy átlagos kocsit, vagy ez szarra se jó?
2020. szept. 2. 16:11
 16/24 Szervizmérnök úr ***** válasza:

A dolog ott kezdődik, hogy az akku sok esetben nincs teljesen lemerülve, csak mondjuk már épp nem bírja elindítani az autót.

Tehát ilyen esetben a két párhuzamosított akku ereje összeadódik és a kis segédakku nagyon jól teljesíthet.

Jobban lemerült akku és egy szívósabb dízel esetén már lesznek gondok, valószínűleg.

2020. szept. 2. 16:18
 17/24 anonim ***** válasza:
10%

Ne rugózz már a hülye bikázódon. Egy 4 kg tömegű 12V 17Ah kapacitású akku akkor sem tud leadni 900 ampert, ha rövidrezárják. Ha egy jobb 50Ah kapacitású autóakku indítóárama 450A, akkor ez, rövid időre (egy indításig, 10-20 másodperc) tudhat maximum 150 ampert. Nem 900-at.

Hányszor fogsz még mindig más kérdésbe csomagolva ugyanarról a gagyi, semmire se jó kibeba_zott bikázóról kérdezni?

2020. szept. 2. 17:05
 18/24 anonim ***** válasza:

17

Simán tudja a 900A-t ezek a kisméretű modern bikázók úgy működnek leegyszerűsítve hogy van benne egy töltőelektronika, ez tölti a saját akkuját illetve ha kell az autó akkuját, van benne egy belső akkumulátor ez tárol X mennyiségű energiát, és van benne egy általában 16-20V-os minimum 500.000mikrofarados kondenzátor( van amelyikben akár 1farad-os kondi is lapul)

Na szóval a bikázó része lényegében annyi hogy az a saját akku szépen lassan feltölti a kondenzátort, a kondenzátor meg nevetve leadja a 900A-es áramot, nyilván a terheléstől függ meddig tekeri az önindítót, ha kell a 900A lehet csak 10x fordul át a motor,ha meg a fele akkor 20x.

Illetve van még 2 féle ugye a régi megoldás van benne egy sima autóakku, meg egy töltőelektronika ebben az esetben az akkun múlik mennyit tud bikázni.

A másik megoldás hogy nincs akku csak a hálózatról veszi le a kraftot itt szimplán van egy nagy tápegység trafós vagy kapcsolóüzemű, ez úgy működik mint a hegesztőgépek nagyfesz relatív kis áramból csinál kisfesz nagy áramot.

2020. szept. 2. 17:18
 19/24 anonim ***** válasza:
És igen ez egy átlag személyautót ha pl 2000-es motorral van beindítja, már ha nincs más gond.
2020. szept. 2. 17:19
 20/24 A kérdező kommentje:
Én abból indultam ki, hogy egy átlagos autónak megnéztem az akkumulátor indítóáramát és mindegyik szinte ami nem teherautó 900A alatt volt. De rákérdeztem az eladónál, aki pedig azt mondta, hogy csak kismotoros maximum 1500ccm-es motorral rendelkező kocsit tud beindítani. Egyszerűen nem értem a dolgot, de elfogadom... HA 900A-t tud és az autóban lévő akkumulátor 450A-t tud maximum leadni indításkor, akkor nem értem miért csak 1.5 literes lökettérfogatu kocsihoz használható.
2020. szept. 2. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!