Régi fadobozos Tv?
Videoton TS 3301 SP Super Color 1980
Erről a modellről van szó
Érdemes vele foglalkozni?
Ennek nem igazi fa a doboza, hanem tapétázott préselt lemez. Olyan, mint a mai bútorlapok.
Mivel modul-rendszerű így egy szerelő könnyedén be tud kötni neked egy audio-video aljzatot, és akkor nem kell RF vétellel kínlódnod.
A bekapcsoláskor hallott sípoló hang ezeknél a régi készülékeknél normális. Mire a képcső átmelegszik, addigra elhalkul.
Azt hogy nem tudod kikapcsolni, valószínű hogy egy, a kapcsolóban lévő rugó elöregedése okozza.
Hogy megéri -e rendbe hozni?
Szerintem eladásra nem igazán, legfeljebb licitre érdemes megpróbálni.
Egy érdekességük a Videoton TV-knek, hogy szinte megölhetetlenek! A tiéd is legalább 30 éves és még mindig működik!
Kutya sem foglalkozik már ilyennel és hiába modulos, de ez még a régebbi, TDA440 IC-re épülő KF-modul, ami külső videóbemenetre alapból alkalmatlan.
Tehát ez egyáltalán nem úgy megy, hogy "könnyedén".
Nyilván, ha akarom, megcsinálom, kicsit komplikáltabban, de azt meg már nem fogjátok megfizetni.
Egyáltalán, minek AV-bemenet egy ilyen szarra? Ki fogja azt kihasználni?
Kapcsoló már összehegesztődött, mint egy ponthegesztés, összeégett, cserére szorulna.
Sípolást okozhatja a sorkimenőtrafó egyszerű lazulása, zöreje is, vagy más hiba is.
Képcsöve már emissziószegény valószínűleg, nagyfesz. sokszorozója bármikor áthúzhat és akkor vége a dalnak.
Az állítólag megölhetetlen TV és hasonló társai mázsaszám fordultak meg a szervizemben is, annak idején.
Pár mázsa ki is lett dobálva a hulladékátvevő helyekre, amikor már ajándékba adták az emberek, azaz hagyták szervizben, bontásra.
Nem azt mondom, hogy nem sajnáltam némelyik szebb példányt, de ilyeneken túl kell lépni, sok helyet foglal, semmire nem jó, hulladék.
Ennél sokkal komolyabb képcsöveseket dobálnak ki az emberek, pl. 32 collos, 16:9, D-Sub bemenettel, vagy 4:3 példányokból is korabeli csúcskészülékeket.
De ezeket sem lehet már semmire sem használni, hiszen tele van a lomtár LCD és plazmákkal is.
Egyetértek. Ennek a javításával ma már nem érdemes foglalkozni. Próbáld meg odaadni vagy eladni egy gyűjtőnek, vagy meg lehet próbálni felajánlani egy múzeumnak. Egy régebbi TV-vel én is az utóbbit tettem, sajnáltam szétszedni vagy kidobni. Igaz az még az 1950-es évekből való AT 403-as elektroncsöves TV volt, ráadásul VALVO képcső volt benne. Működőképes volt, de a kábel TV hálózaton már nem lehetett használni. Örültek neki, mert ilyen típusú nem volt nekik, viszont csak megköszönték, de nem fizettek érte semmit. Ez nekem nem számított, mert így legalább nem hulladékként végezte, hanem megmaradt az utókornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!