Multiméter feje megolvadt, kormos lett helytelen bekötés miatt. Ez ront számottevően a mért értékekben?
"Ezek az olcsó háztartási multiméterek nincsenek vezetékhosszra kalibrálva."
Ezek SEM.
Árammérő módban valószínűleg már nem pontos, a söntje valószínűleg felizzott, és változott a mérete, hosszabb, vékonyabb lett, valószínűleg a valós értéknél többet fog mérni pár százalékkal.
A mérővezeték viszont nem szól bele a feszültségmérésbe, nem is tudom hogy feltételeztél ilyet. A műszer belső ellenállása 10 Mohm körül van, a mérőzsinór tized ohm körül van, ha nagyon gagyi, vékony fajta. A multiméterek mérőzsinórja csak nagyon kis értékű ellenállások mérésébe szokott beleszólni, amikor a két zsinór oda-vissza összesen 0,1-0,2 ohm, és te 1-2 ohmos ellenállást szeretnél megmérni. A másik eset az árammérés, egy olcsó multiméter vékony vezetéke meghamisítja a mérést, mert viszonylag nagy feszültség esik a vezetéken.
Semmi gond, én már mértem sorkimenő trafó kimenő feszültségét is multiméterrel :)
Azóta +10 volt offsetet mutat, de ha kivonom akkor egyébként pontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!