Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen motor kell ahhoz, hogy...

Milyen motor kell ahhoz, hogy 5KG-ot nagyon gyorsan tudjak mozgatni?

Figyelt kérdés

Valaki linkelne egy ilyet? Csak mert a számítashoz nem értek. Mármint amivel ezt ki kell számolni.

Magánjellegű dologra kellene.

A cél az lenne hogy 4-5 kilót 60-70KM/H sebességgel akár tudjak mozgatni.

2020. aug. 2. 20:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Oké, hogy 5kg meg 60-70km/h-s sebesség, de hogyan? Körkörösen fix rádiusz mentén és a kerületi sebesség legyen ennyi? Vagy egyenes pályán ide-oda mozgás lenne? Vagy csak egy adott irányba, tehát egy jármű jellegű dolog lenne? Illetve ekkora sebességnél már közrejátszik a légellenállás is. Mekkora lesz az teljes eszköz homlokfelülete? Illetve milyen alakja lesz ennek a dolognak?
2020. aug. 2. 20:58
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

De az általános iskolai fizikához talán csak érthetnél.

Alap dolog, hogy a teljesítmény nagyrészt a gyorsításhoz szükséges.

A már mozgásban lévő akármi sebességének fenntartásához, szokványos esetet feltételezve már csak a súrlódást, légellenállást kell leküzdeni. Esetleg a helyzeti energia változását, ami persze magánjellegű dolog.

Szintén általánosban tanulhattad azt is, hogy a km/h, kg kisbetű. Olyan finomságokat hagyjuk is, hogy szóközzel: 70 km/h.

2020. aug. 2. 21:12
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Közben én is elfelejtettem már a végére, hogy mire akartam kilyukadni: a szükséges teljesítményt befolyásolja, hogy mekkora gyorsulásra van szükség.

Nem a sebesség, hanem gyorsulás, ha érted.

2020. aug. 2. 21:17
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell motor sem. Egy kötél végére kötöd az 5 kg-s micsodát és körben pörgeted. Akár magánjellegel is. A megoldandó feladat részletes kifejtésének megfelelően pontos választ adtam :)
2020. aug. 3. 00:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!