Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi lehet a CD jövője?

Mi lehet a CD jövője?

Figyelt kérdés
2020. júl. 21. 06:40
1 2
 11/20 Wadmalac ***** válasza:
100%

"A diskre vállal annyit, vagy az adatra?"

Állítólag 667 év után várható 5% adatvesztés. :D

Nem tudom, hogy mérték ki.

Nem rémlik, hogy 1353-ban gyakori lett volna a számítógépes adattárolás. :D

Gondolom hő- és egyéb behatásos öregítési kísérleteket interpoláltak.

Most nézelődtem a neten, LG-nek belső Mdisk-képes írója 6eFt alatt kapható.

Egy doboz lemez 1200 Ft.

2020. júl. 21. 10:01
 12/20 Wadmalac ***** válasza:
75%

"Én vagyok a hibás, hogy nálam nem romlottak el 5 év alatt."

Ha a gyártó is csak 5 évet garantál, a te mázlis eseted nem mérvadó.

2020. júl. 21. 10:02
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon komoly!
2020. júl. 21. 10:04
 14/20 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Akik figyelemmel követik az Elektronika szekciót, nagyjából 2018 végén találkozhattak itt először a CD-s beteggel.

Vagy DVD-lejátszós.

Neki köszönhetően sajnos már gyanakodva tekintünk (néhányan) az ilyen témákra.

Egyáltalán nem zárható ki, hogy ugyanaz tért vissza, hiszen ilyen értelmetlenséget ki kérdezne, bárki más?

Ilyen nincs több szerintem a világon.

2020. júl. 21. 12:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Wadmalac, az autókra is 3-5 év gari van, mégis 15 év felett van az átlag életkora a forgalomban lévő autóknak.

Akkor Magyarországon van 6 millió szerencsés ember?

2020. júl. 21. 12:51
 16/20 Wadmalac ***** válasza:
81%

#15: Nem tudom, mire akarsz kilyukadni.

Amúgy azok a 15 éves autók marhára nem gyári hibátlanok, szóval duplán nem releváns.

A DVD-k minden létező hiteles forrás szerinti várható élettartama 2-5 év.

Nem a garanciája, az olvashatósága.

Benne van a pakliban, hogy ez a 2-5 év néha csak másfél, néha, megfelelő tárolással 7-8.

Kutyák általában 10-12 évet élnek. A szomszédnak van egy 14 éves kutyája. Akkor most hazudik a világ?

Fenét.

Szóval min áll a vita?

2020. júl. 21. 13:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Azon, hogy a gyári számok hazudnak és a valóság az, hogy jóval többet bírnak a CD-k és a DVD-k is. A kürthöz meg rendszeresen visznek 1-2 éves data travellereket, amik erős amnéziában szenvednek.

Nem a primcot kellett megvenni, hanem a taiwani verbatimot CD-t 50 forintért DVD-t 80ért 2005ben.

2020. júl. 21. 19:50
 18/20 Wadmalac ***** válasza:
69%

"Azon, hogy a gyári számok hazudnak és a valóság az, hogy jóval többet bírnak a CD-k és a DVD-k is."

Több száz évet is, ugye?

Mert ha nem, nem értem, minek kell itt vitázni, hogy a tied nem öt évet bír, mikor az összevetésben a merevlemezzel, flash memóriával, M-disc-ekkel nagyságrendi különbségek vannak.

Minden forrás 2-5 év átlagos élettartamot ír a CD-DVD lemezekre, erre erősködsz, hogy én veszek szart. Komolyan nem értem.

"A kürthöz meg rendszeresen visznek 1-2 éves data travellereket, amik erős amnéziában szenvednek."

Ugyanúgy gyártói minőségi kérdés, plusz az is le volt írva, hogy a flash memóriákat a gyakori írás-olvasás nyírja ki, akármennyi idő alatt, a hosszú tárolási idők csak sűrű írás-olvasás nélkül igazak.

Egy jó minőségű pendrive-ot egy hét alatt meg lehet ölni, ha arról futtatod a Windowst.

Egyszerűen nem értem, mit akarsz, elkezdted azzal, hogy a te otthoni lemezeid tovább élnek, most jössz azz,ahogy nem kell xart venni meg teljesen alaptalan összevetéssel, hogy van, hogy a pendrive is meghal egy év alatt.

Nem értem, mi az egésszel a célod, a vitatkozáson kívül.

2020. júl. 22. 06:45
 19/20 anonim ***** válasza:
51%

Kiforgatod a szavakat.

Szeretnék ezennel gratulálni. Ezt a többszáz évet egyedül írtad, vagy valaki fogja a kezed ilyenkor?

2020. júl. 22. 06:53
 20/20 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Kiforgatod a szavakat."

Én forgatom ki?

Felírtam egy körülbelüli általános összevetést a tárolóeszközök élettartam-viszonyairól, bárhova mész neten, ezeket a statisztikus számokat találod, mégis belekötöttél azzal, hogy a te DVD-id otthon tovább bírják.

Ez a szókiforgatás. És érvnek is buta, mint a föld.

"Szeretnék ezennel gratulálni. Ezt a többszáz évet egyedül írtad, vagy valaki fogja a kezed ilyenkor?"

Miért vagy paraszt?

[link]

Az már más téma, hogy a tesztek mennyire támasztják alá.

2020. júl. 22. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!