Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A gyors töltők rövidíthetik...

A gyors töltők rövidíthetik az akkumulátor élettartamát?

Figyelt kérdés
Kerti gépet vásárolnék, de nem tudom, hogy a sima, vagy pedig a gyors töltőt válasszam-e.
2020. júl. 18. 21:35
 1/5 anonim válasza:
100%
A gyors töltő vitája egy ideje megy már. A helyzet az, ha nem profin van megcsinálva, akkor a gyorstöltés a hő és nagyobb igénybevétel miatt csökenti a az akkumlátor élettartamát. Nem nagyon nagy mértékben, de csökkenti. Ha nem számít hogy mennyi idő alatt töltődik fel, én a sima töltőre voksolnék.
2020. júl. 19. 10:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Minimálisan rövidíti.
2020. júl. 19. 12:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Én is a sima felé tendálok, bár azzal 5-6 óra a töltési idő, a gyorsban pedig van egy beépített hűtőrendszer, ami rögtön bekapcsol, ha töltőre kerül az akksi, de akkor sem bízom benne annyira.

Köszönöm a válaszokat!

Meg arra is gondoltam, hogy ha gyors töltővel van feltöltve, akkor gyorsabban is merül, de részemről ez csak feltételezés.

2020. júl. 19. 13:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A gyors töltő nagyobb árammal tölt, így érhető el a rövidebb töltési idő. A nagyobb áram nagyobb hőfejlődéssel jár, ez valamelyest csökkentheti az akkumulátor élettartamát. Szerintem is a kisebb áram, hosszabb töltési időt, a sima töltőt válaszd.

„ha gyors töltővel van feltöltve, akkor gyorsabban is merül”

Nem merül gyorsabban, ha mindkét esetben azonos mértékben lett feltöltve. Például egy 2 Ah-ás akkumulátort a régi szabály szerint 0,2 A-rel kb. 14 óráig kell tölteni, a töltésmennyiség: 0,2×14=2,8 Ah. Ha a töltőáram 0,8 A, akkor a töltési idő: 2,8/0,8=3,5 h. Az akkumulátorba bevitt töltésmennyiség mindkét esetben ugyanannyi, így a kisütési idő is azonos. Ez elvileg van így, nekem volt olyan akkumulátorom, amelyik a „lassú” töltővel – igaz sokkal hosszabb idő alatt – „jobban” feltöltődött, mint a gyors „okos” töltővel.

2020. júl. 19. 21:14
 5/5 A kérdező kommentje:

Akkor már biztos, hogy a simát fogom választani.

Köszönöm...

2020. júl. 19. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!