Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mire kell odafigyelni router...

Mire kell odafigyelni router és TV tápkábel vásárlásánál?

Figyelt kérdés
Villámcsapás következtében tönkrement 2 tápkábel, router és tv tápkábele, rákerestem a modelszámaikra de csak használtak vannak, ezért veszek inkább másmilyet ami új. Az érdekelne hogy mire kell odafigyelni az eredeti adatokhoz képest, input Amper érték lehet nagyobb vagy kisebb vagy ugyanannyinak kell lennie és az output Volt, Amper adatoknál is ez érdekelne.

2020. júl. 4. 22:41
 1/8 lali24 ***** válasza:
88%

ha villámcsapás miatt ment tönkre a tápkábel, ekkor van ott egyéb gond is...

elég valószínűtlen, hogy a készülékek megúszták, és valószínű, hogy olyan mértékben károsodtak, hogy nem éri meg javíttatni őket.

az új készülékhez meg adnak kábelt is, szóval gond letudva.

ha pedig mindenáron tápkábel akarsz venni, akkor teljesen mindegy, hogy milyent veszel, csak a csatlakozó stimmeljen. az amper gyakorlatilag lényegtelen, mert a készülékek áramigénye elhanyagolható.

2020. júl. 4. 22:49
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

TV-nek háromféle tápkábele lehet és nem nagyon szoktak villámtól tönkremenni.

Routernek meg inkább adaptere szokott lenni.

2020. júl. 4. 22:50
 3/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

1.

Ezt így nem lehet kijelenteni vizsgálat nélkül, sok esetben javítható hibák és kár lenne kidobni.

Szervizemben 80 %-ra mondanám a javítható villámkáros TV-ket például.

Furcsa módon(?) kábelhibára nem is emlékszem.

Furcsa kérdés.

2020. júl. 4. 22:56
 4/8 lali24 ***** válasza:
88%

ha olyan komoly volt villámcsapás, hogy még a tápkábel is tönkrement, akkor igen valószínűtlen, hogy a készülék megúszta úgy, hogy rentábilisan javítható legyen.

amúgy pedig igaz, én sem találkoztam még villámcsapás miatt tönkrement tápkábellel, pedig megfordult már a kezemben néhány rossz tv :)

2020. júl. 4. 23:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Van egy olyan érzésem, hogy a kérdező tápegységre gondolt.
2020. júl. 4. 23:04
 6/8 A kérdező kommentje:
A kábelek tápegységei nem vezetnek áramot, a készülékeknek semmi bajuk, kipróbáltam a régi router kábellel, a tv-t meg a monitor tápkábelével és működtek. A szomszédba csapott be a villám, de úgy látszik hozzánk is jutott belőle, először azt hittem hogy csak elöregedett és tönkrement aztán a TV tápkábelét is felfedeztem hogy tönkrement, nem mehetett tönkre mind 2 ugyanakkor, azután hogy éjszaka csapott le a villám. A routernek nem lesz baja ha a régi router tápkábelét használom hozzá? INPUT Amper: az elromlotté 1,2A; mostanié 0,3A, OUTPUT elromlotté 12V, 2,5A; mostanié 9V 0,6A.
2020. júl. 4. 23:47
 7/8 lali24 ***** válasza:
100%

na, akkor szálazzuk szét a történetet.

szóval, a tv egy másik tápkábellel működik, ez jó hír. vegyél egy ugyanolyan csatlakozójú kábelt és gond - a tv oldaláról- letudva.

a router más tészta, mert ott -ahogy azt a #5 már említette- nem kábelről, hanem tápegységről van szó.

a megadott adatok alapján, lehet, hogy egy régi router adapteréről is működik, de elég komoly eltérések vannak régi és a másik adapter adatai között, így lehet, hogy működik, de érdemes egy hasonló paraméterekkel rendelkeő újat venni, hogy hosszú távon se legyen semmi gond.

2020. júl. 5. 00:11
 8/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Kérdező, elhiszem, hogy laikus vagy, de legalább próbáld megérteni, hogy az nem kábel, hanem tápegység.

Esetleg dugasztáp, ha egyben van a villásdugóval.

"Kábelek tápegységei", ez is nevetségesen hangzik, gondolkozz már...

Kábelnek nevezik mellesleg a több vezetékből álló köteget, de ez már bonyolult lesz, gondolom.

Egy ilyen kábel, amiről beszélsz, legalább két szál vezetéket tartalmaz.

2020. júl. 5. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!