Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ki lehet tudni valami módon...

Ki lehet tudni valami módon ki, írt levelet egy fórumon?

Figyelt kérdés

Például hol lakik,vagy tetefon szám,vagy milyen gépről,telefonról ír?

Tegnap a vonaton erről ment a vita ,hogy meg lehet e tudni de hamarabb leszáltam így nem tudom pedig kiváncsivá tett.

Gondolom megkérdezem itt.

#Telefon,elektonikus eszközök,cím,üzenet.fórum.
2020. júl. 3. 09:57
 1/5 anonim ***** válasza:

a számtech adatokból nemnagyon... mert azokhoz nem férsz hozzá.

inkább abból lehet kideríteni amiket ír. vissza kell olvasni minden hozzászólását és abból kimazsolázni az elszólásait - például: "náluk Baranyában ezt úgy szokták, hogy..." már tudod is melyik megye és így tovább. vagy ha tesz fel valami képet arról lenézni a részleteket.

de ha ügyes és odafigyel akkoe kizárt....

2020. júl. 3. 10:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Csak az üzemeltetők látják, hogy milyen IO-címről írt. Némi kapcsolat a netszolgáltatónál, némi törvénysértés, adatkezelési szabályok megszegése, és megvan az illető, de egy ilyen akcióért akár felfüggesztett szabadságvesztés is járhat.

Még a hőskorban, amikor tizedennyi embernek volt netje, és az is csak betárcsázós telefonos net volt, egy két fotelhuszár k_vaanyázó trollt megtaláltak így, akkor még nem is lett következménye, legfeljebb annyi, hogy az illető megtanult viselkedni.

2020. júl. 3. 10:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem,tehát ha valaki becsületem megsértené ,vagy rágalmazna egy fórumon valaki azt elö lehetne keríteni és feltudnám jelenteni,persze a hatóság,és az üzemeltető segítségével meg lehet oldani?
2020. júl. 3. 11:07
 4/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Attól függ, fórumos nicket, azaz álnevet nem lehet rágalmazni gyakorlatilag.

Ha valós nevet, beazonosítható személyt pocskondiáznak, azt először is a fórum üzemeltetőinek kell jelenteni.

De elmondanám, hogy az Index fórum például ehhez úgy viszonyul, hogy amikor jelzel nekik, hogy te feljelentéshez kérnél bizonyítékot, azonnal törlik a vonatkozó hozzászólásokat, mivel alapelvük, hogy ők bíróságos ügyekben nem akarnak részt venni, ezért inkább kapásból eltüntetik a probléma forrását.

És akkor nincs probléma.

De ez így működik máshol is, ezen az oldalon is szerintem.

2020. júl. 3. 11:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm.
2020. júl. 3. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!