Ki lehet tudni valami módon ki, írt levelet egy fórumon?
Például hol lakik,vagy tetefon szám,vagy milyen gépről,telefonról ír?
Tegnap a vonaton erről ment a vita ,hogy meg lehet e tudni de hamarabb leszáltam így nem tudom pedig kiváncsivá tett.
Gondolom megkérdezem itt.
a számtech adatokból nemnagyon... mert azokhoz nem férsz hozzá.
inkább abból lehet kideríteni amiket ír. vissza kell olvasni minden hozzászólását és abból kimazsolázni az elszólásait - például: "náluk Baranyában ezt úgy szokták, hogy..." már tudod is melyik megye és így tovább. vagy ha tesz fel valami képet arról lenézni a részleteket.
de ha ügyes és odafigyel akkoe kizárt....
Csak az üzemeltetők látják, hogy milyen IO-címről írt. Némi kapcsolat a netszolgáltatónál, némi törvénysértés, adatkezelési szabályok megszegése, és megvan az illető, de egy ilyen akcióért akár felfüggesztett szabadságvesztés is járhat.
Még a hőskorban, amikor tizedennyi embernek volt netje, és az is csak betárcsázós telefonos net volt, egy két fotelhuszár k_vaanyázó trollt megtaláltak így, akkor még nem is lett következménye, legfeljebb annyi, hogy az illető megtanult viselkedni.
Attól függ, fórumos nicket, azaz álnevet nem lehet rágalmazni gyakorlatilag.
Ha valós nevet, beazonosítható személyt pocskondiáznak, azt először is a fórum üzemeltetőinek kell jelenteni.
De elmondanám, hogy az Index fórum például ehhez úgy viszonyul, hogy amikor jelzel nekik, hogy te feljelentéshez kérnél bizonyítékot, azonnal törlik a vonatkozó hozzászólásokat, mivel alapelvük, hogy ők bíróságos ügyekben nem akarnak részt venni, ezért inkább kapásból eltüntetik a probléma forrását.
És akkor nincs probléma.
De ez így működik máshol is, ezen az oldalon is szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!