Múlt hét kedden feladtam egy sima levelet, Jánossomorjára, ami tőlünk kb 45 km-re van. Ma írta a nő, akinek küldtem hogy a képeslapok ( 4230 Ft értékben), nem érkeztek meg. Ez az eladás MarketPlacen keresztül történt. Ilyenkor mit tehetek?
Én másnap feladtam a képeket, viszont igazolni nem tudom egy sima kis fecnivel amin a feladás ára van, mivel nem ajánlott levél volt.
Én pedig honnan tudjam, hogy valóban nem kapta meg?
Hol tudok ennek utána érdeklődni?
A postán a sima leveleket vezetik?
Már küldtem ezeknek az illetőknek képet, kb 2 hónapja, akkor ajánlottan adtam fel, de most nem úgy adtam fel.
Most már semmit, nem kellett volna spórolni a feladásnál.
Nézd, kockáztattál, méghozzá többszörösen.
Egyik, hogy a postán is eltűnhet útközben, másrészt a címzett is letagadhatja.
Tekintsd tanulópénznek, a pénzt pedig utald vissza a hölgynek, mert itt te követtél el hibát.
Tanulópénz, a jövőben ne adj fel így semmit. A sima levél követhetetlen, a posta sem vállal érte felelősséget.
Ha nagyon gyanakvó lennék, akkor azt mondanám, azért kérte így, hogy letagadhassa...
Csak tértivevényes küldeni levélben bármit is.
Szívtam már én is amiatt, hogy két héttel az ígért időpont után reklamáltam, kis kínai azonnal visszautalta a pénzt, aztán három nap múlva megjött a csomag, küldhettem újra a lét paypal-el.
A tértivevény tök felesleges,csak egy plusz költség.Te kapsz vissza róla egy levlapot,hogy az illető átvette.
Az ajánlott levél is elég,már az is nyomonkövethető a neten,nem csak a csomag és látni,hogy épp hol tart,vagy átvették-e.A sima levél a legkockázatosabb,több ezer forintos értéknél nem kockáztatnék.
Pont ez az értelme: lesz egy papirod, hogy átvette. Csak tértivevénnyel szabad feladni bármit, aminek értéke van.
Tök mindegy hogy mennyibe kerül, a költségét a vevő fizeti (bele kell számolni az eladási árba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!