Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hidegfehér,melegfehér,természe...

Hidegfehér,melegfehér,természetesfehér led izzót válaszak?

Figyelt kérdés
a lakásban mindenhól leszeretném cserélni a hagyományos izzókat ledre,de tanácstalanvagyok milyen helységbe milyen színhőmérsékletű ledet használjak
2020. jún. 23. 19:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez leginkább tőled függ, hogy milyet szeretnél.

Vedd figyelembe a szoba színét, hogy mennyit vagy ott, illetve hogy mit csinálsz itt.

Én a helyedben első körben legalább egy helyiségben IKEA Trädfrit (vagy valami hasonló okosizzót) vennék, amin lehet színhőmérsékletet állítani. Ha veszel hozzá egy távirányítót, akkor azon lehet fényerőt és színhőmérsekletet is állítani, illetve egy ilyen távirányító több izzóhoz is használható.

Viszont ha veszel egyetlen egy ilyen izzót, amin lehet állítani a színhőmérsékletet, akkor sokkal konnyebben tudod majd eldönteni, hogy hova milyet vegyél. Vannak olyan helyiségek (pl. hálószoba), ahova többféle színhőmérséklet és fényerő jól jöhet. A távirányítóról, aminek köszönhetően elalvás előtt fel sem kell állni már nem is beszélve.. :D

Nálunk egyébként csak LED-es izzók vannak, mert két évvel ezelőtt (14 éves fejjel :D) kezdeményeztem egy ilyet, és iskola után elmentem venni egy-két LED izzót, de erre nem figyeltem akkor (nagyjából fele ilyen, fele olyan lett). Szóval tényleg azt tudom mondani, hogy ízlésfüggő (valaki a budira se venne hidegfehéret, míg másnak a szobájában is az van).

2020. jún. 24. 11:20
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 3,4,6-tal értek egyet, melegfehér. Az asztali lámpámban sokáig hagyományos 60 W-os izzólámpa volt, ezt szoktam meg. Most egy 810lm, 2700K LED lámpa van benne. A színhőmérséklete és fényereje nagyjából ugyanolyan, mint az izzólámpáé volt. Szerintem a hidegfehér nem olyan természetes.

Egyébként hiába nevezik sokan így: "LED izzó", ez teljesen helytelen.

LED: light emitting diode, vagyis fényt kibocsátó dióda.

Akkor a "LED izzó": fényt kibocsátó dióda izzó?

2020. jún. 25. 12:46
 13/13 anonim ***** válasza:
84%
Led fényforrás. De a köznyelvben úgyis csak izzó, égő marad :)
2020. jún. 25. 13:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!