Hidegfehér,melegfehér,természetesfehér led izzót válaszak?
Kevés ember közül 1 vagy, aki rájött, kiszámolta, hogy mennyit takarít meg évente a ledre cseréléssel! :)
Én azt mondom, hogy ha szereted a barátságosabb fényt, akkor melegfehér, 2700K.
A hidegfehér(4000K) égőktől rideg lesz a hangulat, de persze valaki ezt szereti!
Azt nézd meg az égőn, hogy minél magasabb lumen érték legyen. 1500lm az már nagyon jó fényt ad! Az alatt nem érdemes beruházni :)
Melegfehér.
Én az előszobában próbaképpen hidegfehéret tettem be. Megbántam, mert nagyon intenzív a fényerőssége, más szobákba is erősen bevilágít. Ezenkívül leginkább kék árnyalatban világít, és minden árnyék iszonyúan kontrasztos.
Alkalomszerű, erős megvilágításhoz kiváló, de folyamatos használatra szerintem használhatatlan.
3-as vagyok.
Udvar, wc, éléskamra, pince. Ahol nem vagy sok időt, mehet a hideg. Nálunk a fürdőszobában a tükör előtt hideg és meleg van egyszerre mivel ebben a kevert fényben sokkal jobb sminkelni és készülődni. A családból mindenki így szereti.
Az hogy a hidegfehér jobban világít, ez csak a lumen kérdése! Vehetsz hidegfehéret is kevesebb fényerővel, akkor nem világít be a többi helységbe. De tény, hogy a mindennapi otthoni létezéshez a melegfehér a barátibb. Nálunk a konyhába a fehér bútorhoz hideget tettünk, mivel így még nagyobb a fény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!