Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hidegfehér,melegfehér,természe...

Hidegfehér,melegfehér,természetesfehér led izzót válaszak?

Figyelt kérdés
a lakásban mindenhól leszeretném cserélni a hagyományos izzókat ledre,de tanácstalanvagyok milyen helységbe milyen színhőmérsékletű ledet használjak
2020. jún. 23. 19:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
22%
Nalunk mindenhol hidegfeher van. Utalom a sarga fenyt.
2020. jún. 23. 19:29
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Mindenhová természetes fehéret tennék.
2020. jún. 23. 19:35
 3/13 anonim ***** válasza:
41%

Kevés ember közül 1 vagy, aki rájött, kiszámolta, hogy mennyit takarít meg évente a ledre cseréléssel! :)

Én azt mondom, hogy ha szereted a barátságosabb fényt, akkor melegfehér, 2700K.

A hidegfehér(4000K) égőktől rideg lesz a hangulat, de persze valaki ezt szereti!

Azt nézd meg az égőn, hogy minél magasabb lumen érték legyen. 1500lm az már nagyon jó fényt ad! Az alatt nem érdemes beruházni :)

2020. jún. 23. 19:39
 4/13 Szirty ***** válasza:
68%
Melegfehéret javaslok.
2020. jún. 23. 19:47
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Helyzet függő. Általában meleg fehéret használok, de a konyha plafon lámpának a hideg jött be. Vegyél mind a háromból, és próbálkozzál. A te szemednek mi a kellemes
2020. jún. 23. 19:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Melegfehér.

Én az előszobában próbaképpen hidegfehéret tettem be. Megbántam, mert nagyon intenzív a fényerőssége, más szobákba is erősen bevilágít. Ezenkívül leginkább kék árnyalatban világít, és minden árnyék iszonyúan kontrasztos.

Alkalomszerű, erős megvilágításhoz kiváló, de folyamatos használatra szerintem használhatatlan.

2020. jún. 23. 20:01
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Természetes fehér csakis!!
2020. jún. 23. 20:04
 8/13 A kérdező kommentje:
hidegfehéret akkor udvarvilágításra célszerű használni?
2020. jún. 23. 20:36
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok.

Udvar, wc, éléskamra, pince. Ahol nem vagy sok időt, mehet a hideg. Nálunk a fürdőszobában a tükör előtt hideg és meleg van egyszerre mivel ebben a kevert fényben sokkal jobb sminkelni és készülődni. A családból mindenki így szereti.

Az hogy a hidegfehér jobban világít, ez csak a lumen kérdése! Vehetsz hidegfehéret is kevesebb fényerővel, akkor nem világít be a többi helységbe. De tény, hogy a mindennapi otthoni létezéshez a melegfehér a barátibb. Nálunk a konyhába a fehér bútorhoz hideget tettünk, mivel így még nagyobb a fény.

2020. jún. 23. 21:11
 10/13 anonim ***** válasza:
69%
Rám ne hallgass, úgy látom le is leszek szavazva, de én a hidegfehér fényt szeretem, sárgás (3000K) fényt már nem szeretnék látni. 4000K a semleges fehér, minimálisan sárgás, minimálisan kékes, ilyet szoktam venni. A szobámban viszont hideg fehér, 6000K-s világítás van, ebben nem cserélhető az izzó, nincs benne foglalat. A ritkán vagy rövid ideig használt helyiségben még hagyományos izzók vannak, ahogy mennek tönkre, úgy veszek LED-es izzókat helyettük. Lassan haladok, idén eddig egy izzót cseréltem ki LED-es izzóra, ennyi ment tönkre, pedig minden nap vagy 20x volt kapcsolgatva.
2020. jún. 23. 21:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!