Xiamo Mi hőmérséklet és páratartalom mérőn az E2 hibakód mit jelent?
Elég nyirkos környezetben volt szegényke, és gyanítom, hogy tönkrement, mert víz csapódhatott ki benne. De jó lenne egy táblázat a hibakódokról!
Erről a kütyüről van szó:
Kösz a tippet, de ezen már túl vagyok. Kiszárítottam teljesen, kapott új elemet, de nem indul el. Ezt a hibakódot írja ki: "E2", és nem mér semmit.
Szétszereltem, és arra jutottam, hogy a belsejébe nem mehetett víz, mert elég jól le van zárva. egy kis rés van az alján, ahova magát a szenzort tették, és gumival le van választva az IC-ről ez a kis szenzor is. Csak ez mehetett tönkre benne, amit az is alátámaszt, hogy zönldes színá lerakódás (rozsda??) volt rajta, mint amilyen az elemeken szokott megjelenni sok idő után. Ezt letakarítottam róla, de így is E2 -t ír ki. Az IC része működik, mert pl. a bluetooth gombjára reagál (elkezdi villogtatni a bluetooth ikont), de az E2 hibakód marad sajnos. Egy LT1847 feliratú kis szalagkábellel csatlakozik a szenzor az IC-hez, amiben 5 ér fut. A szenzor típusát nem tudnám megmondani, nagyon mütyür, pedig valószínűleg ezt kellene csak kicserélni, és megint működne...
Jó kis szerkezet volt, de félek, hogy működni már nem fog szegény. :(
3-as: hogy érted? A xiaomi support? Nekik nem írtam még.
Vagy valami központi izére gondolsz, ami ezeket az okos szenzorokat vezérli, adatokat gyűjt róluk? Olyanom nincs, nem azzal használtam, mert ez a kis okos mérő cucc bluetooth-on broadcast-olja a mért hőmérsékletet, páratartalmat és időnként az elem töltöttségi szintjét is, és ezeket központi mérő cucc nélkül is lehet olvasni, csak egy bluetooth USB eszköz kell hozzá, és egy kis programocska, ami dekódolja a xiaomi protokollját (github-on fent van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!