Mi a jobb? Egy mozgásérzékelős izzó, vagy mozgásérzékelős foglalt amiben cserélhető az izzó?
A Praktikernél 1500 Ft-ért van 10 Wattos vagyis eléggé erős mozgásérzékelős izzó.
3500 Ft-ért van mozgásérzékelős foglalat, de az izzok majdnem ugyanannyiba kerülnek mint a fenti példa, és elvileg nagyon sokáig bírják.
Ilyen kérdésekre lassan már nincs is kedve válaszolni az embernek.
Nem tudom tolerálni az izzó elnevezést, miután nincs benne izzószál.
De ha megjegyzem, én vagyok a paraszt.
Pedig rá is van írva: LED bulb.
Angol területen ez a villanykörtének megfelelő elnevezés (vagyis csak a formára utal, nem az izzásra).
S mindezeken kívül, kit érdekel mit tolerálsz, ha a termék megnevezése ez, a dobozára ez van írva? [link]
Ha ennyire zavar írj nekik, nevezzék át s akkor majd nem annak fogom hívni ami most a boltban a neve, ahogy kérni kell ha meg akarom venni.
Tökéletes válasz.
A lényeg az lett volna, hogy a felvetésemre udvariasan reagálsz vagy sem.
Attól teszem függővé a folytatást.
Hogy milyen az ember.
Hogy fáradjak-e, vagy sem.
Vagy sem.
Ezt már csak a tapasztalat hozza magával.
Hány esetben előfordult, hogy előbb átadom a tudást, utána kezd szemétkedni a kérdező.
Én meg már odaadtam a tudást, nem tudom visszavenni.
Bosszankodás.
Megtanultam, hogy ezt néha jobb fordítva csinálni.
Lássuk, tiszteli az ember a másik tudását, melynek apró szeleteire áhítozik?
Nincs tisztelet?
Akkor erről ennyit...
Ha tönkremegy az izzó, drágább a cseréje. Elvileg jobban megéri külön a mozgásérzékelős foglalat és izzó páros. Viszont a legtöbb lámpatestnek vannak fizikai korlátai, így nem biztos hogy ilyen adapterrel elfér benne, vagyis jobb a beépített mozgásérzékelős izzó. Bár nem ilyen egyszerű az átalakítás, de esetleg külső mozgásérzékelőt is lehet használni.
Off
Valóban helytelen a led izzó (régen rossz ha izzik), és a led égő (pláne rossz) kifejezés. Ellenben cirka 20 éve már átálltunk 400/230V-os rendszerre. Mégis az átlagembernek a konnektorban marad a 220... Van egy olyan érzésem, hogy mivel a led izzó, led égő sokkal jobban fekszik a hétköznapi embereknek, a közeljövőben nem lesz led fényforrás, esetleg led lámpa (amiről a legtöbb embernek egy komplett lámpa ugrik be, lámpatesttel és fényforrással). Persze ebben a honi forgalmazóknak a legnagyobb a felelőssége, mert akár led fényként is elterjedhetett volna a köztudatban. De ez így szélmalomharc, mert ha Gipsz Jakab leteszi a stihlfűrészt, vagy flexet, bemegy, és felgyújtja a villanyt, amiben led izzó van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!