Mi az a négy szürke kiálló izé a csengőn?
Azzal lehet szabályozni, ha elforgatom?
A fő problémám, hogy néha megrezzen halkan magától csak úgy random.
Mit tudnék vele kezdeni, hogy abbahagyja?
Bocsánat, de nem ismeresm a szakszavakat :-D
Oké, akkor felteszem máshogy a kérdést: Érintkezési hibán kívül más is előidézheti ezt az állapotot? Ha igen, mi?
Azt a csengőt valamikor az ajtónál felszerelt kapcsoló működtette.
Amikor a kaputelefont felszerelték, valamit elvágtak / kikötöttek, de nem szigetelték rendesen, ezért összeér néha, az is egy lehetőség.
A csengőáramkör általában törpefeszültségű (letranszformált), bár ezt nem tudom pontosan, mi lehet abban a dobozban.
Az van a dobozkára Írva:
Tip: DRCS - ☐
Un: 220V ~ 50Hz
Itbe max: 40A
Védettség: IP20
MSZ 4826
Idő közben rájöttem, hogy akkor szólal meg ha megmozdul a dobozka (nagyon érzékeny) és ha bármi megrezgeti a falat, halkan cseng.
Ezért arra gondoltam, hogy egyszerűbb a csengőnek a kis harangocskáját leszedni. Viszont azoktól a szürke vackoktól nem tudom leszedni a borítást.
Ki kell tekerni a porcelánokat, a helyzetüket megjegyezni, ha esetleg nem egyforma biztosítékok vannak benne és majd ugyanúgy visszatekerni, érzéssel megszorítva, a megfelelő érintkezés érdekében. De nem kell nagyon erőltetni sem.
Előtte a fogyasztásmérőnél lenyomni a kismegszakítót, áramtalanítva ezáltal a lakást.
"Időközben rájöttem, hogy akkor szólal meg ha megmozdul a dobozka (nagyon érzékeny) és ha bármi megrezgeti a falat, halkan cseng."
Nem, nem te jöttél rá, hanem én írtam tegnap 16:04-kor. :D
Köszönöm Szervizmérnök úr a sok segítséget, ezt fogom tenni :-D
Igazad van Sztrogoff, de nem emlékeztem rá, azért köszi :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!