3.7V-os (602535, 500mA) akkumulátort milyen eszközzel tudok itthon feltölteni?
Az 500 mAh kapacitás lesz, nem mA áram.
TP4056 modult lehet rendelni, ez esetben védelem nélkülit, mivel az akku tartalmazza a védelmet.
Ezek a modulok 1 A töltőáramra vannak beállítva, de egy ellenállás cseréjével átállítható kisebb töltőáramra.
500 mAh kapacitású akkut nem jó 1 A árammal tölteni, túlmelegedhet, nem tesz jót neki.
500 mA lenne az optimális.
Vagy egy LiitoKala Lii-100 töltőre is rákötheted, megfelelő módon.
Vagy egy CC/CV modullal, vagy labortáppal is lehet.
Sok lehetőség van.
Köszönöm a választ, és a korrigálást, természetesen mAh szeretett volna lenni a kérdésben szereplő mértékegység.
Van itthon egy Nitecore UM4 univerzális töltőm.
Akár ezt is használhatnám? Illetve, a "megfelelő mód" mit jelent?
Csak nem akartam egyelőre részletezni, hogy valami megfelelő barkácsmegoldást kell találni a csatlakoztatásra.
Régebben csináltam olyan "műakkut", amit ilyenekbe be lehetett tenni és két szál vezetéken elvezetve egyéb célokra használni. Ez lényegében lemerült alkáli elem volt, aminek oldala a pozitív, oda forrasztottam az egyik vezetéket.
Másik végére egy szigetelőréteget ragasztottam, utána a negatív érintkezőt, rézlemezből. Ahhoz forrasztottam a másik vezetéket.
De aki tud esztergáltatni, lehet kreálni sokféle megoldást erre.
A töltőt beállítod 500 mA-re és mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!