Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » UVC-s tószűrőnél nagy gond ha...

UVC-s tószűrőnél nagy gond ha a szivattyút és az uvc lámpát egyszerre kapcsolom be?

Figyelt kérdés
A haszn. utasításban az áll, hogy az uvc lámpát csak az után működtethetem ha a szivattyút beindítottam, ez azonban, hogy mindegyiket külön bedugdossam miden nap, elég blamás.

#tószűrő
2020. máj. 24. 09:52
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
73%

Utána vagy egyszerre, ez már mindegy, csak mozogjon a víz.

Van, aki külön nyomáskapcsolóval indítja:

[link]

De felesleges egyébként, mehet párhuzamosítva is:

https://www.youtube.com/watch?v=TaLvdjsqkoc

2020. máj. 24. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyugodtam bedughatod egyszerre! Ez a figyelmeztetés inkább arra az esetre van ha csak az UV lámpát szeretnéd használni önmagában, mert annak eleve semmi értelme, másrészt ha felforrósodik, és a szivattyú elindítása után megkapja a hideg vizet, akkor az üvege megrepedhet.

Egyébként nem értem minek kapcsolgatod, ki-be? Igaz nekem akváriumom van csak, de ott a szürőnek folyamatosan kell mennie, különben a benne lévő szűrőbaktériumok elpusztulnak, és nem lesz ami a halak piszkát lebontsa. A szűrőt igy folyamatosan járatnám, az UV-t meg időkapcsolóval.

2020. máj. 24. 12:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Szervízmérnök úr! Tószűrőről van szó, amiben az algagátlás miatt van UV lámpa is, de amit ön linkelt az lágyvízkészítő RO szűrő, illeve annak nyomásfokozójához használt bekötési rajz.
2020. máj. 24. 12:45
 4/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Igen, mert a tószűrő-utószűrő összemosódott nálam valamiért, túl gyorsan olvastam.

Vagyis olyan UV utószűrőre gondoltam, amit linkeltem, illetve RO-víztisztítóra, ami itt nálunk a konyhában is van "linkelve".

2020. máj. 24. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!