IPad Pro vagy MacBook Air egyetemre?
the vr os srácok csináltak most videót az ipad prórol
érdemes megnézni
a touch pad nagyobb meg azé jobb is a macbookon
de nekik ez az uj ipad a magic keyboardal kiváltotta a macbookot
szóva érted
de ha rajzolni is akarsz , méghozzá nem hagyományosan akkor azt csak az ipadal tudod megtenni
mérlegelds magadba hogy mit miért
én nem akarlak olyanba belerángatni ami neked nem feltétlen kedvező
Szaktól is függ, meg hogy mire használnád. Az én tapasztalataim szerint ezek a pro/kontrák:
Ipad-en sokkal rugalmasabban tudsz jegyzetelni, ha olyan szakon vagy ahol sok a matematika, sok grafikont/ábrát kell rajzolni vagy úgy szoktál jegyzetelni hogy tele van széljegyzetekkel, gondolatbuborékokkal, nyilakkal, akkor messze kényelmesebb mint egy macbook, ahol leginkabb gépelve tudsz adatot bevinni. Természetesen ha rajzolni akarsz, ahhoz is megfelelőbb. Kisebb és könnyebb is, hordozhatóbb akár töltővel együtt is, de az enyém azért kibír 6-8 órát egy töltéssel ha leveszem kicsit a fényerejét meg lezárom amikor nem használom. A tankönyveidet is le tudod rá tölteni ha megvannak pdf-ben, azokra is tudsz jegyzetelni, kiemelni anélkül hogy kinyomtatnád, ez szintén nehézkesebb (nekem legalábbis) egy macbookon.
Viszont ha bizonyos programokat kell használnod, ahhoz lehet hogy kell a macbook. SPSS, Stata (statisztikai programok, amik nekem közgázra kellettek) videovágáshoz, 3D modellezéshez, tervezéshez szükséges programok egy része nem is elérhető iPaden. Ha sokat kell gépelned mert mondjuk programozol vagy többezer szavas beadandókat írsz, arra is kényelmesebb egy rendes billentyűzet. Az is kérdés hogy kell-e mindenféle külső egységekhez csatlakoztatni, az iPadnek csak lightning portja van, úgyhogy pendrive-ot, külső tárhelyet, hangszórót, kivetítőt, nyomtatót meg semmi ilyesmit nem lehet rá csatlakoztatni, csak ha egy kisebb táskányi adapterrel jársz vagy valami csoda folytán az egyetemen mindenhez lehet bluetooth segítségével csatlakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!