Az IP címet,mi adja,csinálja, osztja?
a modem kap egyet a szolgáltatótól amikor bekapcsolod és bejelentkezik a szolgáltató központjába. Ez mindig más... vagy nem ha kéred a statikus IP szolgáltatást, akkor mindig ugyanazt kapod.
az otthoni hálózatodon meg az van amit beállítottál. Ha hagytad a router alap beállításait akkor az is automatikusan osztja ki az IP címeket a rá kapcsolódó eszközök között.
Mi adja: a szolgáltató a te eszközödnek, a te eszközöd neked.
Mi csinálja: a szolgáltatónál ülő emberke, aki kitalálta a számsort egy bizonyos szabványrendszer alapján, és a routered más szabályok alapján
Mi osztja = mi adja.
Mi érdekel még? :D
Jók vagytok kőszi,
Még akkor anyit kérdeznék,hogy hogyan tudom megnézni, mobilomon az aktuális IP címemet? Samsung galaxy A 7 2018.
Attól függ, melyik IP-cím érdekel.
Ha a publikus, akkor [link]
Ha a privát, akkor telefonon a wifi beállításoknál.
Publikus = amit a szolgáltatótól kapsz.
Privát = amit a routered oszt ki.
"Publikus = amit a szolgáltatótól kapsz."
és ez elégsokmindenkinek ugyanaz! A szolgáltatók azt csinálják, hogy a saját belső hálózatukon mindenkinek van saját címe, de kifelé az internet felé egy cím van, a szolgáltatóé
Tehát az a cím amit a whatsmyip ad az nem csak a sajátod, hanem lehet, hogy még vagy 10000 embernek ugyanazt adja vissza.
Király,
hasznos a válaszotok,ha közelben lennénk 1 sörre ,vagy üdítőre,meg is hívnálak titeket.
#6: aha, én telefonáltam is nekik, hogy azt kérem, ami a szomszédnak van, mert szimpatikusabb, meg összehozható egy örökélet Grabovoj számsorral xD
NEM!!
Nincs, és nem is lehet két egyforma IP-cím, különben ütközés lenne a hálózaton. Az már más kérdés, hogy a szolgáltatónak is van egy (de a redundancia miatt leginkább több) IP-címe, ami az 'internet' felé megy, de ez sosem lesz a te IP-címed (és sosem lesz azonos más IP-címekkel), legfeljebb útvonalkövetés lekérésekor láthatod, hogy milyen IP-címen távozik az adat a szolgáltatótól.
ok, én a rekeszes sör szeretem! :D
és igen, félreérthetően fogalmaztam a whatsmyipvel kapcsolatban - bicsánat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!