Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit tegyek? (Internet)

Mit tegyek? (Internet)

Figyelt kérdés

Nos. Van 100MB mobilnetem, 1 hónappal ezelőtt kaptam a szolgáltatótól.

Elfog fogyni. Nincs itthoni kábeles netünk, mert anyám minden internetszolgáltatónak tartozik (100ezrekkel) mi a városban van. Távoktatás miatt kell a net főként...

2020. ápr. 20. 16:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Fizesse ki a tartozást (amúgyis ki kell, különben be fogják hajtani és rossz esetben mehettek az utcára). Utána egyből lehet vezetékes net.
2020. ápr. 20. 16:46
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

#1: Mondani könnyű. Nyilván ez lenne a hosszú távú megoldás, de valószínűleg, nem azért tartozik most százezrekkel, mert eddig olyan könnyen kifizette.

Igen, anyagilag egyenesbe kéne jönni, mert hosszú távon a legkisebb probléma lesz, hogy nincs net...

De nem ez volt a kérdés.

100 MB. Őszintén: nekem 12 éve volt havi 500 megás netem. Amikor azért egy weboldal tizedekkora volt, mint most, és HD tartalom gyakorlatilag nem is létezett. Egy napra volt kicsivel több, mint 10 megabájtom, azzal kellett gazdálkodni. Opera böngészőt használtam (ami nem azonos a mostani Operával, ez már csak egy átszabott Chrome...), a képek automatikus megjelenését letiltottam (jobb klikkel be lehetett tölteni, és utána az végig a cache-ben maradt), adattömörítést engedélyeztem... és így úgy, ahogy kényelmesen tudtam internetezni.

Ha abban reménykedsz, hogy majd online streamelt órát fogsz tudni nézni, akkor hatalmasat kell csalódnod. De arra, hogy Classroomba belépj, vagy a postafiókodat ellenőrizd (ha GMailes vagy, javaslom a HTML nézetre kattintást betöltéskor, jóval kevesebb adatot fogyaszt), vagy hogy egy párszáz kb-os pdf-et letölts, ahhoz még elég.

Egyébként meg: az iskola - lehetőségeihez mérten - köteles biztosítani a tanuláshoz szükséges technikai feltételeket. Nyilván ez nem fog menni, mert gépet általában tudnak adni, de internetet nem hinném. Ha az iskola nem tud segíteni, akkor a lakóhely önkormányzatának kell megpróbálni. A legtöbb önkormányzaton van internetelérés. Ilyenkor kötelességük a tanuláshoz szükséges mértékben internetelésért biztosítani. (Mármint nem hozzád kötik be a netet.. hanem az önkormányzaton lesz egy gép, amihez odaülhetsz tanulni.) Ha ez sem működik, akkor az iskolád fenntartója (SzC/KLIK/egyház) köteles a problémát megoldani, lehetőség szerint olyan módon, hogy ha máshol laksz, akkor se kelljen utazgatnod.

Ha ez sem járható út, akkor ismét az iskola feladata a helyzet megoldása, két lehetséges módon: vagy a tanárok a kedvedért bemennek az iskolába, és ott a megadott időszakban, a járványügyi óvintézkedések betartásával (maszk, távolság, max. 5 ember egy teremben) megtartják neked az órákat. Vagy postai úton, papíron elküldik neked az anyagot, a számonkérést meg "valahogy majd megoldják".

Egyébként ezt már a távoktatás kezdetén elvileg fel kellett mérniük, hogy kinek milyen lehetősége van, és ha szükséges, már rég intézkedni kellett volna. Nem egy hónappal a távoktatás megkezdése után kéne, hogy ez kiderüljön...

(Igen, jelezd az ofőnek, hogy az internetelérésre csak roppant szűkös lehetőséged van.)

2020. ápr. 20. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!