Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem folyamatos minőséget...

Miért nem folyamatos minőséget ad a szivargyújtóba dugható FM transmitter?

Figyelt kérdés
Vettem egy FM transmiteres MP3 lejátszót az autóba, hogy pendriveról tudjak zenét hallgatni. Ez egy kis FM rádiadó tudtommal, ami a szivargyújtóba dugva kap áramot, közel van a fejegységhez és folyamatosan 88,1MHz-n ad. Azt nem értem, hogy a fenti felállás paraméterein mi változik menet közben? Elindulok, szól jól a zene, aztán egyszercsak elkezd sisteregni, meg a fejegység másik rádiadót keresgélni. De könyörgöm: a transmitter és a fejegység távolsága menet közben nem változik. Ha ilyen közel vannak, és a két készülék speciális összeköttetésére tekintettel logikátlan, hogy bármennyire is befolyásolja a külső domborzat vagy bármi is a vételt, hisz a készülékek az autón belül vannak. De akkor miért nem számíthatok folyamatos jó minőségű zenére? Egyszerűen nem találok rá magyarázatot.
2010. júl. 27. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Előszöris. Az antenna a kocsin kívül van. Hiába van benn a fejegység, az nem fog semmit. Minden befolyásolja ami körülötte van, ráadásul mivel elég kicsi az adóteljesítménye ez meg is hallatszik. A levegő nedvességtartalma, milyen tömegek veszik körül (autók, emberek stb) Biztos volt már olyan, hogy elsétáltál egy rádió mellett és susogott, amikor kicsit odébb álltál visszajött a hang. Ez is valami hasonló eset. Fizikai boncolgatásba nem megyek bele, mert ahhoz nem értek, ha valakinek van kedve leírja
2010. júl. 27. 15:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem az a transzmitter amit most az auchanba árulnak 1900ért? Amit a kinaiak gyártanak a dolgos kis kezükkel ? :)
2010. júl. 27. 15:28
 3/6 A kérdező kommentje:

Már vártam a "gyagyit vettél mire számítasz" típusú megnyilvánulásokat, de ez nem az. Ez 3600-3800Ft körül volt, távirányítója is van, elektromos boltban vettem, középkategória.

Amúgy az osánosnak is kellene azt csinálnia, amire gyártották, vagy nem?

2010. júl. 27. 15:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet beállítani a frekvenciát? Mert ha autózol, és ott van egy rádióadó, mondjuk a 88,2-n, az is bezavarhat. Erre tudok gondolni, mint változó körülmény.
2010. júl. 27. 15:44
 5/6 Jovanny ***** válasza:
A 3600 forintos sem középkategória ám. :) Távirányító meg az 1900-ashoz is van, valószínűleg még egy gyárban is készültek, sőt egy szalagon. :) Csak az Ocsuán kicsit olcsóbban tudja adni, mivel ő is olcsóbban veszi, és kisebb árréssel tud dolgozni. Mind1, mindkettőnek működnie kéne (felteszem ugyanúgy), az én tippem: ha kicsit régebbi a kocsid, annak motorja tud olyan zavaró jeleket produkálni ezen a frekin, hogy zavarja a vételt, és rávenni a rádiót, hogy seek-eljen a következő adóra.
2010. júl. 27. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Elvileg a 87.5 Mhz fenntartott freki ilyen eszközöknek, de most egy hosszú több országon is átmenő útnál tapasztaltam, hogy nem igazán érdekel senkit, Romániában pl. volt adó a 87.5 közelében is, ha pedig van akkor csak sistergés lesz az eredmény. Ha üres frekvenciára állítottam akkor nem volt baj, a baj a, hogy menet közben többször is hangolni kellett. Utasként voltam az autóban ráértem GPS és térképnézés közben erre is, de ha egyedül vagy akkor az szívás. Ez még egy régebbi darab, aminek még nagyobb adóteljesítménye van, tudtommal ekkora teljesítményűt már nem lehet árulni, ott még még bezavarhat az is, hogy az antenna messze van, még ezt is zavarta ha pl. magasfeszültségű vezeték alatt mentünk át. Ez még kb. 50-0 méteres távon tud adni, a mai lekorlátozottak, amiket még engednek forgalomba hozni meg alig 10 méteren. Viszont így pl. ha az antenna még elég közel van legalább az a veszély nincs, hogy egy másik kocsiban lévő transzmitter zavar be.
2015. aug. 3. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!