Ha nem lesz több óraátállítás, a nyári vagy a téli mellett döntenétek és miért?
Egyértelműen nyári. Jó lenne télen is világosban hazaérni. Reggel mindegy mert így is másfél órája úton vagyok, mikor világos lesz.
Nyáron pedig: kell a francnak, hogy hajnali fél négykor már pirkadjon, ellenben semmiképp sem szeretnék lemondani arról, hogy júniusban kilenckor legyen sötét. Akkor már inkább maradjon az átállítás..
Teli
Nekem kell a hajnali 4-es vilagossag mert akkor jarok dolgozni
Téli.
Korán kezdem a munkát, jobb volna az esti pihenésre nem verőfényben készülődni.
A nyári többeknek praktikusabb, de a téli az "igazi", azaz a téli időszámítás szerint van a Nap a legmagasabban délben. (A nyári szerint 13h-kor delel a Nap...)
Szerintem a télit kellene megtartani, és a napi rutint kellene ehhez igazítani. (Suli, munkahelyek, színház stb.)
Elvileg majd szavazás fogja eldönteni, az EU tagállamok választhatnak, hogy a téli vagy a nyári a szimpatikusabb nekik.
00:53-as: mi vagyunk rossz időzónában?! Az időzónánk neve Közép-európai idő! Hol van Európa közepe? Szerintem valahol a mi hosszúságunkon.
A spanyolok csatlakoztak a földrajzi helyzetükhöz képest eggyel keletebbre levő zónához, így ez a (gyakran olvasható) érv rozoga lábakon áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!