Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan működik egy RGB Led...

Hogyan működik egy RGB Led irányítása? Valaki elmagyarázza nekem? Van egy RGB led sorom. Ami 30 fajta ilyen villogást tud, ha megnyomom a gombját mindig egyet tovább lép, hogyan?

Figyelt kérdés
leírhatjátok nekem fizikásan is, meg fogom érteni, de hogyan működik, hogyan van beprogramozva arra, hogy ha megnyomom melyik ledek milyen színen égjenek?

2020. ápr. 11. 12:40
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

https://www.youtube.com/watch?v=wqzfbImsrPE

1 RBG led igazából 3 led lámpácsából áll: piros, zöld és kék színű. Ha ezeket eltérő fényerővel világítanak, akkor mindenféle színt ki lehet keverni belőle.

A fényerőt az áram nagysága befolyásolja. Azt változtatja, amikor a potit tekergeti csavarhúzóval.

2020. ápr. 11. 13:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Amikor megnyomod pl. a lila gombot a távirányítón, akkor az történik, hogy a zöld ágon nem, hanem csak a kék és a piros ágon ad ki áramot a kis vezérlő magából.
2020. ápr. 11. 13:10
 3/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

#1 Amit linkeltél, konkrétan nem áramot, hanem PWM-et szabályoz, a fényerő pedig végül az átlagáram függvénye lesz.

Az RGB-szalagok is PWM-dimmerrel működnek.

2020. ápr. 11. 14:13
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
Már vártam, hogy jöjjön valaki az impulzus szélesség mudulációval. Igen, kezdhettem volna azzal is, a görbe alatti terület integrálja és a fényerősség közötti kapcsolat, de a kérdező nyilván nem a nagydoktoriját írja. Úgyhogy bátorkodtam egyszerűsíteni.
2020. ápr. 11. 16:40
 5/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

# 4

Az nem egyszerűsítés, hogy linkelsz egy angol nyelvű videót, ami szerintem ráadásul elég hülye példa, plusz azt még félre is magyarázod.

Inkább hátráltatásnak nevezném, mert én is esetleg foglalkozhattam volna a kérdéssel, de így más hülyeségére terelődött a szó.

2020. ápr. 11. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!