Mit kell megtanulnom ahoz hogy eltudjak készíteni egy áramkört?
"Biztos van itt valaki aki ért hozzá."
Valaki én például, de az én receptem nem jó. Az iskolában még nem is tanították a fizikát, de már előre tanultam. Nem zárom ki, hogy akkoriban az Öveges professzor "betegített" meg a TV-ből, vagy a villanyszerelő rokon. Az elkövető utólag már nem azonosítható egyértelműen.
Majd később áramkörökkel kísérleteztem, építettem, évek alatt tapasztaltam ki a dolgok működését.
Ami ebből súlyosan visszatetszést kelthet: "évek alatt". Úgyhogy ennek átadásába nem fogok tudni belevágni.
Egyébként a villamosság alapvetően a passzív áramkörökről szól. Valamikor az autóvillamossági szakma is úgy kapta a nevét, hogy akkor még semmi elektronika nem létezett a járművekben.
Az elektronika meg lényegileg az aktív áramkörök területe. Tehát, ami olyan alkatrészt is tartalmaz, ami áram-, illetve feszültségerősítésre képes. Nem feltétlenül gyengeáramú (noha ott kezdődnek az alapok), hiszen erősáramú elektronika is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!