Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Telekom távirányító elromlása...

Telekom távirányító elromlása esetén van mód csatornát váltani?

Figyelt kérdés
Elromlott a telekomos IPTV-hez kapott távirányítónk, nem lehet csatornát váltani. Bejelentettem, pár nap alatt biztosan megoldódik, de addig van valami lehetőség csatornaváltásra? Elemet cseréltem, de nem reagál a távirányító semmilyen gombra. Beragadtunk a JimJam-en és 2 gyerekkel maradok itthon, légyszi segítsetek, mert az egész tévét kivágom, ha még 2x végig kell hallgatnom Noddy főcímdalát!

#távirányító #Telekom #maradjotthonkétgyerekkelésajimjammel
2020. márc. 15. 14:39
 1/7 anonim ***** válasza:
2020. márc. 15. 14:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi :D :D :D
2020. márc. 15. 14:50
 3/7 szántóvető ***** válasza:
ha van infraport a telódon akkor összepárosítás után azzal is fogod tudni működetni egy távirányítós app segítségével.
2020. márc. 15. 15:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Én úgy néztem, hogy a tévén keresztül lehet összepárosítani, ott meg kéne a táviránytó, ami nem működik.Vagy rosszul értelmeztem? Lehet távirányító nélkül összepárosítani?
2020. márc. 15. 16:39
 5/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Már maga a "párosítás" fogalma sem értelmezhető erre az esetre, meg az sem, hogy TV-n keresztül. Legalábbis számomra.

Ez nem úgy működik, mint a bluetooth például, ami két irányban kommunikál, egyeztet, párosodik.

A távszabályzó csak kiad parancsokat, amit a vevő vagy megért, vagy nem.

Amelyik telefon képes ilyen infravörös jelet kibocsátani, ahhoz vannak alkalmazások, amik szintén tudhatnak bizonyos parancsokat egy nagy adatbázisból, legfeljebb a pont a Telekom boxot nem fogja ismerni, ilyen előfordul.

Ugyanaz, mint van sok univerzális távszabályzó, ismer 1000 külföldi készüléket, de pont azt a magyar típust jó eséllyel nem, ami téged érdekelne.

Vagy van olyan is, amikor egy netes adatbázisba feltöltik a felhasználók az eredetiről másolt parancsokat, amit más letölthet, az már egy másik helyzet.

Mindenesetre, amikor például egy univerzális távszabályzón beállítunk egy kódot, az nem párosítás. Persze, laikus kifejezésekkel lehet mondani sok mindent, legfeljebb értelme nincs.

2020. márc. 15. 17:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infot és esetleg segítséget is kaphatnék, hogyan tudnám megoldani a problémát a gyakorlatban? Tényleg hányingerem van már Noddytól...
2020. márc. 15. 17:56
 7/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Egy szomszéd vagy ismerős távszabályzója is segíthetne például.
2020. márc. 15. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!