Miért írnak így sokan?
Hát igen,ez az újkori vívmánya.
Én csak akkor írok ekezettel, ha javít az autocorrect.
Telefonon ez inkább a gyorsaságról szól. Én általában ékezetezek, de van, hogy rittig nem azt veszi be a nyomvatartás-csúsztatással, és mikor már hatodjára törlök vissza, akkor marad az ékezet nélküliség. Sőt, olyan is van, hogy vegyesen használom, ahol nem rakja ki, úgy hagyom. :D
Ettől még tudom helyesen írni.
A nagy betűt meg magától használja a telefon, ilyen gondom nincs. De pl gépről én se mindig használom, ha nem kerek mondatokat írok (ld. messenger).
"Köszi szépen! Én is lenézlek téged[vessző] nyugi, mert attól az még nem magyar nyelv. Gondolom[vessző] te is hibáztál már ebben az eléggé egyoldaló[ú], egoista,[nincs vessző] és nárcisztikus életedben[vessző] és mégsem néztek le, mert nem tudják[vessző] milyen vagy. Remélem[vessző] majd lesz egy ember[vessző] aki az okostojás fejednek egyszer majd megmondja[vessző] vagy érezteti is vele egy kicsit fizikailag[vessző] hogy mi a szitu... A többieknek köszi!"
Ha már a magyar nyelv rejtelmein lovaglunk. :D
"Miért írnak így sokan?"
Mert igénytelen gyökér bunkók.
A "h" betűs dolog különösen undorító, kisbetűs mondatkezdés undorító, ütni tudnék ilyenektől, ahogy lealázzák az anyjuk nyelvét, hazájuk nyelvét.
Szánalmas trógerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!