Van annyira jó ütés és karcálló egy Vostok Europe karóra, mint a Casio G-Shock sorozata?
Kanyarban sincs a g-shock-hoz képest.
Sőt, ha egy rolexet keményen földhöz vágsz, annak is azonnal kakukk, míg a g-shock legfeljebb piszkos lesz.
Egy rugós óra még mindig nem lett szívósabb, mint egy kvarcóra.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__egyeb-kerde..
Nem az üvege gondoltam, hanem például egy Lunokhod-2 számlapjának külső, műanyag borítására. Az mennyire karcálló?
Bár amit második belinkelt, ott azt írja valaki, még pontosnak sem pontos...
Ezek után:
De legalább a borítás karcálló? :DDD
" Lunokhod-2 számlapjának külső, műanyag borítására."
A mire? A számlap külső borítása az az üveg. Ebbe az esetben nem is zafír hanem csak kristályüveg ami karcolódik.
A külső borítás minden csak nem az üveg! :)
Az üveg az üveg.
A műanyag borítás (nem tudom mi a hivatalos neve) pedig a borítása.
Nem tudom magam pontosabban kifejezni. :)
A G-shock órák esetében minden eleme azért olyan, amilyen, hogy bírja az ütést, zúzást, vizet, port, sarat stb. Itt azért az előzők több érdekességet is említettek.
1. Attól mert zafír, nem bírja jobban az ütést. Nem karcolódik (pontosabban zafírral és gyémánttal karcolható) de rideg ezért könnyebben törik.
2. Az acél tok hasonlóképpen. Rideg míg a műanyag önmagában is képes elnyelni a mechanikai behatásokat (korlátozottan ugyan de képes) ehhez jön a G-Shock szabadalmaztatott ütéselnyelő technológiája.
3. Szerkezet: a mechanikus érzékeny míg a quartz jól viseli a gyűrődést. Javítása olcsóbb, egyszerűbb. Kb. egy olyan, mint egy diesel motor és elektromotor. Előbbi sok részből áll míg utóbbi alapvetően egy ""egyszerű"" technológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!