Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Serceg az autó akksi?

Serceg az autó akksi?

Figyelt kérdés
szóval az van hogy lemerült az akksi és éjaszakára fel raktam töltőre. most kimentem és serceg az akksi ( egyátalán nem forró) kihúztam a töltőt leszedtem a saruról a csipeszeket így is serceg. ez normális? nem merem belerakni az autóba. köszi a válaszokat
2020. febr. 24. 15:42
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Pezseg az elektrolit, ha 14,4 V vízbontási küszöb fölé töltöd, azaz elkezdi bontani a vizet.

Ezért kell elektronikusan védett töltőt használni, ami nem engedi 14,4 V fölé a kapocsfeszültséget. Vagy hidegben, illetve AGM akkunál 14,7 V-ig.

De ahogy leveszed, később leáll a pezsgés és a feszültség is leesik, nem tudsz vele kárt okozni.

Savszintet ajánlatos ellenőrizni, vizet pótolni.

De az is lehet, hogy már átvezet valamelyik cella, azért is merült le, illetve pezsgeti önmagát, főzi a vizet az egyik cellában.

Ekkor sincs miért aggódni, mert az akku csupán veszélyes hulladékká vált, de az autónak már nem fog ártani. Semmit.

2020. febr. 24. 16:12
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi :D
2020. febr. 24. 16:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha abbahagyta a "sercegést", mérj rá a feszültségére.

Abból kiderül hogy érdemes-e visszatenni.

2020. febr. 24. 17:17
 4/4 A kérdező kommentje:
VISSZATETTEM AUTÓ NEM INDUL MERT GYÚJTÁSKAPCSOLÓ ROSSZ DE MINDEN MEGY RAJTA ÚGY AHOGY KELL. ha ki lesz cserélve a gyújt. kapcs. akkor megnézem az akksit hogy indul ha rossz kicserélem egy másikra :D
2020. febr. 24. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!