Hogyan tudom a mágneszárat egyszerre működtetni a kódzáras beléptetővel és a kaputelefon kijelzőjén lévő zárnyitás gombjával?
Adott egy proxy-s kódzáras beléptetőrendszer, ami rá van kötve a zárra, így kóddal lehet csak bejutni az udvarra. Az udvaron belül a falon van egy nyomógomb, amivel kinyitom a zárat. Viszont most szereztem be egy video kaputelefont, ami rendelkezik egy belső egységgel, és szeretném, hogy bentről is kitudjam nyitni a zárat, ha éppen a kijelzőnél vagyok. Egyik ismerősöm mondta, hogy szükséges hozzá egy 12V-os miniatűr relé, de ezen kívűl sajnos nem tudok semmit, kell-e egyáltalán hozzá még valami (kábelem természetesen van bőven), illetve hogyan kell bekötnöm.
A beléptető típusa:
A kaputelefon:
A relé, amit vettem hozzá:
PDF 16. oldal:
6.1
Ahol oda van írva: Elektromos zár, ehelyett kötöd be a relé meghúzótekercsét.
A relé záróérintkezőjét pedig az udvari belső nyitókapcsolóra kötöd párhuzamosan.
Köszi!
Milyen kábelt ajánlasz hozzá? Ahogy leírtad, úgy értelmezem, hogy 2-2 párra lesz szükség, az egyik “pár” az S+ S- , a másik pár pedig a nyomógombba.
Akár vékony telefonvezeték is jó lehet, ha nincs akkora ellenállása (hosszfüggő), ami a relé tekercsére jutó feszültséget túlzottan leejtené.
Máik oldalon az érintkezők egy jelbemenetet kapcsolnak, aminek nincs különösebb áramigénye elvileg, így oda is jó lehet a vékony vezeték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!