Panellakásban kaputelefont cseréltem. Most csak akkor működik az ajtócsengő ha a kaputelefon fel van véve. Miért van ez?
Sziasztok,
töltöttem fel képeket GDrive-ra hogy jobban érthető legyen a problémám:
A gondom az lenne hogy volt egy régi kaputelefon (a képeken látszik hogy hogyan volt bekötve) ami elromlott, ezt kicseréltem egy új készülékre, de mint az kiderült a kaputelefonon keresztül megy a lakás csengő vezetékelése is. Az új telefon leírása alapján bekötöttem a kábeleket és most úgy néz ki a dolog hogy a kaputelefon működik (kicseng, a beszélő működik és a lépcsőház ajtót is nyitja), de a lakás ajtócsengő csak akkor szól ha a kaputelefon fel van véve (a beszélő le van emelve az alapról). Ha valakinek van tapasztalata hasonló panel kaputelefonokkal, hálás lennék ha segítene. Előre is köszönöm.
Soha nem láttam ilyet, de annyit látok, hogy a leírást egyáltalán nem követted.
Leírás szerint az új:
1-6 összekötve, közös pont.
3. Egyedi lakásvezeték.
A. Ajtócsengőről jövő vezeték.
Ha rákeresünk és megnézzük a régi bolgár kaputelfon bekötését:
Neked valahogy így volt bekötve:
1. Sárga (lakásvezeték).
3. Festékes valami zöld (közös).
8. Ajtócsengő.
Legalábbis így ránézésre.
És valóban. Bekötöttem úgy hogy:
A = piros
3 = sárga
1(Z) = üres
6 = kék
Most működik a kaputelefon, és az ajtócsengő is, de csak akkor ha a kaputelefon beszélő a helyén van, ha fel van véve akkor nem szól az ajtócsengő, de gondolom ennek így kell akkor működnie.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!